Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γιάννα Αγγελοπούλου: Έτσι έσωσα το γάμο μου!

Γιάννα Αγγελοπούλου: Έτσι έσωσα το γάμο μου!

Όταν ο Αντώνης Σρόιτερ συνάντησε την Γιάννα η «αυτοψία» έβγαλε άγνωστες πτυχές της «σιδηράς» κυρίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Η ίδια μίλησε για όλους και για όλα… για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και τις μίζες στους Ολυμπιακούς, για κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, ακόμη και για τη γνωριμία και την κρίση στο γάμο της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Η ίδια δεν δίστασε να απαντήσει στην ερώτηση του οικοδεσπότη της εκπομπής, αν κάνει «άνοιγμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Όταν ο κόσμος δει ότι κάποιοι ξεγέλασαν τις προσδοκίες του, είναι υποχρεωμένος για μένα, σαν πολίτης, να πάει σε άλλες λύσεις. Και ο κόσμος είναι ελεύθερος», ενώ για την απόφασή της να γράψει το βιβλίο της πρόσθεσε:  «Είχα διαβάσει κάποτε πώς αν θες η ιστορία σου να ακουστεί σωστά γράψ’ την μόνη σου, αποφάσισα λοιπόν να γράψω την ιστορία μου, την πορεία μου δηλαδή… Γιατί θεώρησα ότι θα έχει ενδιαφέρον; Γιατί ξεκίνησα από το Ηράκλειο της Κρήτης, ένα απλό κορίτσι από μια απλή μέση οικογένεια και προσπάθησα να ανοίξω τα φτερά μου, να κάνω πράγματα, να σπουδάσω, να πετύχω, να γίνω δικηγόρος, να μπω στο ελληνικό

Κοινοβούλιο, να δώσω πράγματα στη χώρα μου και μου έδωσε ευκαιρία η χώρα μου να τα κάνω και όλα αυτά. […] Το βιβλίο μου ονομάζεται «My greek drama», τι είναι ουσιαστικά; Η πορεία ενός ανθρώπου, η πορεία της χώρας μας τις εποχές που εγώ έδειχνα τι μπορούμε να κάνουμε και το πιο σημαντικό απ” όλα είναι μια ιστορία, που έχει μέσα και τραγωδία, έχει και προσπάθεια και επιτυχία και αποτυχία, έχει και προδοσία έχει και λύτρωση, έχει και ελπίδα όμως».

Για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα σημείωσε: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερης τύχης. Ότι ο κόσμος αξίζει καλύτερης τύχης και καλύτερης μεταχείρισης. Έχει σημασία ποιοι διοικούν αυτό τον τόπο. Και για αυτό ενδιαφέρομαι, όπως ενδιαφερόμαστε όλοι μας. Η ελπίδα μου και η προσευχή μου είναι ότι θα υπάρχουν άνθρωποι να ηγούνται, άνθρωποι που θα θέλουν να φέρουν αποτέλεσμα… Και όχι να είναι ο στόχος τους να διαιωνίζουν την παρουσία τους στην εξουσία».
Στη συνέντευξή της, η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη αναφέρθηκε, ακόμη, στα καυστικά σχόλια που κάνει στο βιβλίο της για τον Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Βενιζέλο, Θεόδωρο Πάγκαλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Νίκο Χριστοδουλάκη, τονίζοντας: «Δεν παίρνω πίσω τίποτα».

Επίσης, απαντησε στα σενάρια που τη θέλουν να ιδρύει κόμμα: «Δεν με ενδιαφέρει ο τομέας της πολιτικής. Ουσιαστικά, δεν κάνω για πολιτικός. Εγώ είμαι άνθρωπος της πράξης, είμαι άνθρωπος που θέλω να βλέπω αν κάτι γίνεται. Δεν χρειάζομαι μια ετικέτα που να λέει είμαι πολιτικός για να κάνω πράγματα επειδή με νοιάζει η χώρα μου. Εγώ επενδύω στους νέους ανθρώπους τώρα. Αυτοί είναι οι επόμενοι ηγέτες μας… Δεν παριστάνω τον Μεσσία, δεν παριστάνω τον προφήτη, είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να κάνω πράγματα».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν σήμερα υπάρχουν ηγέτες στο πολιτικό σκηνικό, η ίδια υπογράμμισε: «Βλέπω στους νέους ανθρώπους και βεβαίως ενδεχομένως αυτοί που δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί. Είμαι ρεαλίστρια. Μιλάω λοιπόν για το πρόβλημα έλλειψης ηγεσίας για δεκαετίες τώρα», ενώ αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη τόνισε: «Εγώ γνώρισα ένα διαφορετικό δημόσιο. Ανθρώπους ικανούς, ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, βρήκαν λύσεις σε εκατοντάδες προβλήματα, άξιους υπαλλήλους, άξια στελέχη που όταν τους ζητήθηκε με το σωστό τρόπο έδωσαν τα πάντα από τη ζωή τους. Όταν λες κάνω κάτι, όταν λες διαλύω κάτι ή καταστρέφω κάτι, πρέπει να έχεις πάντα ένα πρόγραμμα υπαρκτό που λες στη θέση του έχω κάνει κάτι άλλο…»

Μιλώντας για τις αναφορές στο βιβλίο της για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τη γοητεία και την εμφάνισή της, ανέφερε: «Eμείς οι γυναίκες έχουμε και άλλα χαρίσματα. Έχουμε τη γοητεία, έχουμε αυτό που λένε μυριζόμαστε τα πράγματα, και έχουμε τη δυνατότητα ακόμα και αν χρειαστεί να κολακεύσουμε ή να κλάψουμε να πετύχουμε πράγματα…. Θέλετε να με δείτε σαν τίγρη και τυφώνα μαζί; Πες μου ότι αυτό δεν γίνεται».

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς αγώνες και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν είπε: «Πάρα πολλές φορές εμφανίστηκαν άνθρωποι που ήταν έτοιμοι να τινάξουν προγράμματα και αποφάσεις στον αέρα, γιατί θα έβλαπταν την εκλογική τους περιφέρεια. Υπήρχαν άνθρωποι που ούτε έναν καφέ δε θα τους έλεγα να πάμε, ούτε ένα γεια δε θα τους έλεγα, αν δεν ήταν το 2004…Υπήρχαν και κάποιες φορές που είχα αδειάσει το προσωπικό μου γραφείο και πήγαινα σπίτι και έλεγα δε θα τα βγάλω πέρα», για την κρίση συμπλήρωσε: «Με ματώνει η κρίση. Και με ματώνει γιατί πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος αξίζει καλύτερης τύχης. Καταρχήν, εγώ πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει ούτε με τον πλούτο, όταν έχει μέσα του σπονδυλική στήλη… Όλοι μας έχουμε αλλάξει. Ποιος μπορεί να ζει, πρέπει να είσαι άκαρδος. Πρέπει να μη σε ενδιαφέρει η χώρα σου για να ζεις και να βλέπεις αυτή την κατάσταση και να μη σε επηρεάζει».

Τέλος, μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Γιάννη Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο: «Ήμαστε σε απόσταση περίπου 10 βημάτων. Ο Θόδωρος καθόταν με τους γονείς του και εγώ ήμουν απέναντι. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα να με αφήνουν οι δυνάμεις μου και τραβήχτηκα πίσω και μου έδωσαν κάποιοι ευγενείς άνθρωποι ένα ποτήρι νερό και συνήλθα. Και μετά βεβαίως μου είπε ένας πρέσβης, ότι και εμένα αν με κοίταζε έτσι ο κος Αγγελόπουλος θα είχα λιποθυμήσει. Αυτή είναι η ιστορία», ενώ για τη μεγάλη κρίση που περάσε ο γάμος της λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων παραδέχτηκε: «Κάποια στιγμή ράγισα και κάποια στιγμή ράγισε το γυαλί. Και βέβαια δεν θα σας πω τι έκανα, αλλά ήθελα να σώσω τη σχέση μου, το γάμο μου, την οικογένειά μου.. Ζήτησα βοήθεια επαγγελματική, να με βοηθήσουν να σώσω το γάμο μου».

Πηγή : www.now24.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X