Light κέικ με κουάκερ, μήλο και κανέλα

<p>Ελαφρύ, νόστιμο, ιδανικό για coffee break ή για "στιγμές αδυναμίας" που αναζητάς το γλυκάκι. Μια πανεύκολη συνταγή με ελάχιστα υλικά που αγαπά τη Άννα! </p>
<p> </p>
<p>ΥΛΙΚΑ</p>
<p>Για δέκα μερίδες θα χρειαστείτε : </p>
<p>300γρ.μήλα καθαρισμένα</p>
<p>150γρ.γάλα φρέσκο πλήρες</p>
<p>75γρ. ζάχαρη καστανή </p>
<p>50γρ.μέλι</p>
<p>350γρ.νιφάδες βρώμης (κουάκερ)</p>
<p>1κ.γ μπέικιν παουντερ</p>
<p>1κ.γ  κανέλα</p>
<p>λίγο βούτυρο για το ταψί</p>
<p>ζάχαρη άχνη [προαιρετικά,για το πασπάλισμα]</p>
<p> </p>
<p>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</p>
<p> </p>
<p>Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε κομμάτια, τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. </p>
<p>Ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να γίνει χλιαρό και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.</p>
<p>Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη στη συνέχεια προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το μπέικιν, την κανέλα και το  τέλος το πολτοποιημένο μήλο.Ανακατεύουμε πολύ καλά.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς</p>
<p>Βουτυρώνουμε  ένα ταψί τετράγωνο ή ένα τσέρκι 20χ20εκ. ή μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα και  ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για  25' με 30' λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας στο κεντρο ένα μαχαίρι προσέχοντας η λάμα του  να βγει  καθαρή.</p>
<p>Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη.</p>
<p> Το κέικ βγαίνει κάπως υγρό στο εσωτερικό του μην ανησυχείτε, δεν είναι  ωμό.</p>
<p>Επειδή είναι αρκετά χορταστικό το κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μερίδες.</p>

Σχετικά άρθρα