Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Στον αυνανισμό το σπέρμα εκτοξεύεται μακρύτερα;
Στον αυνανισμό το σπέρμα εκτοξεύεται μακρύτερα;  thumbnail

Στον αυνανισμό το σπέρμα εκτοξεύεται μακρύτερα;

Eρωτήσεις και απαντήσεις για τον ανδρικό αλλά και γυναικείο αυνανισμό 


Ζήσης Παπαθανασίου , Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου


Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Είναι δυνατό ένας άντρας να εκσπερματίζει κανονικά στον αυνανισμό και να μη μπορεί να ολοκληρώσει στον κόλπο της γυναίκας;


Ναι, είναι δυνατό και τα αίτια είναι κυρίως μαθησιακά ή βαθύτερα ψυχολογικά. Η αδυναμία της εκσπερμάτισης, της ολοκλήρωσης δηλαδή της σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι το αποτέλεσμα μιας εμπλοκής στο ομαλό πέρασμα από τη φάση της διέγερσης στον οργασμό. Το γεγονός ότι αυτή η εμπλοκή δεν εμφανίζεται στον αυνανισμό δηλώνει το ρόλο που παίζουν η παρουσία του άλλου ανθρώπου (στην περίπτωση αυτή η παρουσία της ερωτικής συντρόφου) και η συγκεκριμένη συνθήκη (το πέος μέσα σιον κόλπο) στην εμφάνιση του προβλήματος. Η σεξουαλική επαφή είναι μια ποιοτικά διαφορετική λειτουργία από τον αυνανισμό που απαιτεί από τους δύο συντρόφους να έχουν τη στοιχειώδη δυνατότητα να συνεργάζονται και να νιώθουν άνετα μαζί.


 Είναι κακό να αυνανίζει ο ένας σύντροφος τον άλλο;


'Οχι, αν στην περίπτωση αυτή ο αυνανισμός είναι μέρος των ερωτικών παιχνιδιών του ζευγαριού. Άλλωστε, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αυνανισμό, αφού απαιτεί και τη συμμετοχή του συντρόφου. Επιπλέον, αυτή η πρακτική βοηθάει τους δύο συντρόφους να εξερευνήσουν τα γεννητικά όργανα και να ανακαλύψουν τις ανάγκες του άλλου. Μηορεί όμως να είναι πρόβλημα η αποκλειστική ενασχόληση του ζευγαριού με τον αυνανισμό σαν αποτέλεσμα της αδυναμίας του να αποκομίζει ευχαρίστηση με την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.


Η ποσότητα του σπέρματος είναι μεγαλύτερη αν η εκσπερμάτιση γίνει με αυνανισμό; Μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Γενικά η ποσότητα του σπέρματος μπορεί να είναι διαφορετική σε κάθε εκσπερμάτιση και εξαρτάται από έναν αριθμό παραμέτρων που έχουν σχέση με το χρόνο της από-χής που έχει προηγηθεί, με τα επίπεδα των ανδρογό-νων στο αίμα, την παρουσία φλεγμονής στο γεννητικό σύστημα του άντρα, αποφράξεις της σπερματικής οδού και άλλους παράγοντες.


Στον αυνανισμό το σπέρμα εκτοξεύεται μακρύτερα;


Ό,τι ισχύει σε μια σεξουαλική επαφή ισχύει και στον αυνανισμό. Όσο μεγαλύτερη είναι η ερωτική διέγερση και ικανοποιητικότερος ο οργασμός, τόσο εντονότερες είναι οι συσπάσεις του γεννητικού συστήματος άρα και η εκτόξευση του σπέρματος μεγαλύτερη.


Ο γυναικείος αυνανισμός 


0 γυναικείος αυνανισμός είναι, όπως και ο αντρικός αυνανισμός, μια φυσιολογική λειτουργία που αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών. Δεν έχει καμμία σχέση με το σεξουαλικό προσανατολισμό, ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο, της γυναίκας. Όπως και στον άντρα, αυτό που μπορεί να δηλώνει το σεξουαλικό προσανατολισμό είναι το είδος των φαντασιώσεων που χρησιμοποιούνται για τον αυνανισμό.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X