Chocolate martini

<p>Μόνο με δύο υλικά: βότκα και λικέρ σοκολάτας.</p>
<p>ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ</p>
<p>50 ml λικέρ crème de cacao, το σκούρο</p>
<p>60 ml βότκα</p>
<p> ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ</p>
<p>Γεμίζουμε με μεγάλα παγάκια ένα σέικερ, προσθέτουμε τα ποτά και χτυπάμε δυνατά και γρήγορα. Σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτίνι. Διακοσμούμε με τρίμμα ή φλούδα σοκολάτας.</p>
<p>ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ</p>
<p>Αν θέλουμε, προσθέτουμε στον πάτο του ποτηριού 2 σταγόνες παγωμένο γάλα και ένα κομματάκι σοκολάτα γάλακτος.Μπορούμε να λιώσουμε λίγη σοκολάτα, να τη βάλουμε σε ένα ρηχό πιάτο και να ακουμπήσουμε εκεί, ανάποδα, το ποτήρι του μαρτίνι, έτσι ώστε το χείλος του να καλυφθεί με σοκολάτα. Σηκώνουμε το ποτήρι, το κρατάμε ανάποδα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να στάξει η περίσσια σοκολάτα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει, πριν σερβίρουμε το ποτό.</p>

Σχετικά άρθρα