Αρχική / Ψυχολογία / Αυτογνωσία / Γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται star και όλοι τους θαυμάζουν;
Γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται star και όλοι τους θαυμάζουν;  thumbnail

Kώστας, αναγνώστης του boro.gr

Γιατί κάποιοι άνθρωποι γίνονται star και όλοι τους θαυμάζουν;

Αναγνώστης μας ρωτά: 


Γιατί κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να αποθεώνουν κάποιο ή κάποια,συνήθως performer ή ηθοποιό,να τον λατρεύουν και να τον θεωρούν μοναδικό μια ολόκληρη ζωή; Ξέρω ότι στή περίπτωση αποθεώσεως πολιτικών αρχηγών το θέμα άπτεται του φασισμού αλλά στη περίπτωση των performer;


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Όλοι οι άνθρωποι, ακόμα κι αυτοί που είναι πρότυπα για τους περισσότερους, μιμούμαστε κάποιους άλλους ανθρώπους. Η μίμηση είναι κάτι που σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται απρόσωπη και χαζή όμως πολλές φορές μας γλυτώνει από το να περνάμε ξανά και ξανά τις ίδιες δυσκολίες, από το να "ξανα-ανακαλύπτουμε τον τροχό". Σκεφτείτε ότι την Αμερική την ανακάλυψαν οι Βίκινγκς και μετά την ανακάλυψε ξανά και ο Κολόμβος. Δεν θα ήταν ευτυχές να είχαν συναντηθεί οι πολιτισμοί αυτοί και να μη συνέβαινε αυτή η αμήχανη ιστορική συγκυρία; Η εξιδανίκευση είναι μια αίσθηση πως "δε θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερα". Πολλές φορές ισχύει αυτή η παραδοχή. Άλλες όχι. Αυτό που περιγράφετε ίσως σας ενοχλεί, ή τουλάχιστον έτσι ακούγεται, όμως δείτε και την πλευρά του που μας είναι χρήσιμη και προτιμήστε να κρατήστε αυτήν.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X