Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τέχνες και εκπαίδευση και φέτος στον Ελληνικό Κόσμο
Τέχνες και εκπαίδευση και φέτος στον Ελληνικό Κόσμο thumbnail

Τέχνες και εκπαίδευση και φέτος στον Ελληνικό Κόσμο

Νέες πρωτοποριακές εκθέσεις, προβολές στον «Θόλο», καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις φιλοξενεί φέτος το Κέντρο Πολιτισμού στην Πειραιώς 254.


«Στοχεύοντας στην προώθηση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών», όπως δηλώνει η επικεφαλής του ιδρύματος, Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, «στη φετινή χειμερινή περίοδο, ο Ελληνικός Κόσμος περνάει σε μια νέα φάση εξωστρέφειας, μέσα από πρωτότυπες δράσεις, προγράμματα και παραστάσεις, που σηματοδοτούν μια καινούργια προσπάθεια που θα χαρακτηρίσει το Ίδρυμά μας για τα επόμενα έτη. Προσπάθεια δυναμική, με επένδυση στο πνευματικό κεφάλαιο και τον άνθρωπο».


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2015 – 2016 το Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» παρουσιάζει:  • «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Μια νέα παραγωγή στο θέατρο εικονικής πραγματικότητας ΘΟΛΟΣ. Πρόκειται για μια περιήγηση σε 4 διαστάσεις στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το μνημείο, σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις.

  • «Ιστορίες Ανδρείας». Συνθέτοντας το κουφάρι ενός πλοίου, μέσα από πρωτοτύπα αντικείμενα, παρουσιάζεται η ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτή εκτυλίσσεται από τα χρόνια της Επανάστασης του 1821 έως τις μέρες μας.

  • «TOY STORIES». Μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνιδιών από όλο τον κόσμο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζονται στην έκθεση, η οποία φέτος, εμπλουτίζεται με μία ακόμα μεγαλύτερη συλλογή matchbox παιχνιδιών, την πλέον διαχρονική και κλασική μάρκα παιχνιδιών, αλλά και μία μεγάλη συλλογή μοντέλων κλίμακας τραίνων και το πιο εντυπωσιακό, πιστό αντίγραφο ελβετικού σιδηροδρομικού σταθμού, όπως το σχεδίασε και το κατασκεύασε ο Ελβετός μηχανικός Josue Droz.

  • Διαδρομές στην Αθήνα. Με σημείο εκκίνησης την Πειραιώς 254, μέσα από τη διαδραστική έκθεση με θέμα τις ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές στην Αθήνας, σε διάφορες εποχές της, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία της πόλης, η οποία κρύβεται στα ονόματα των δρόμων και των πλατειών της, στα μνημεία, στα κτήρια, στα μουσεία.

  • Θεατρικές παραστάσεις. Η «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον Ελληνικό Κόσμο. Την νέα παραστάση του Μάνου Βαφειάδη «ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ», και τον «Μάγο του ΟΖ», του Φρανκ Μπάουμ, με τραγούδια του Μίμη Πλέσσα

  • Παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Διοργανώνονται και φέτος τα Σαββατοκύριακα, για παιδιά τριών έως δώδεκα ετών. Τα προγράμματα αυτά είται πλαισιώνουν εκθέσεις και δραστηριότητες, είτε λειτουργούν αυτόνομα, με την ευκαιρία εορταστικών περιόδων, επετείων ή άλλων αφορμών.axortagos

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X