Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Δύσπνοια που με ταλαιπωρεί: Τι μπορεί να συμβαίνει;
Δύσπνοια που με ταλαιπωρεί: Τι μπορεί να συμβαίνει; thumbnail

Χρύσα, 49 ετών

Δύσπνοια που με ταλαιπωρεί: Τι μπορεί να συμβαίνει;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Καλημέρα σας. Έχω δύσπνοια έντονη. Δεν μπορώ να πάρω ανάσα από το θώρακα και πονάω. Προσπαθώ να χασμουρηθώ για να ανακουφιστώ χωρις αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές. Πήγα και έκανα τρίπλεξ καρδιάς, όλα καλά. Έκανα και ακτινογραφία θώρακος όλα καλα και εκεί και μου μέτρησαν και τον αέρα και έχω 97. Τι μπορεί να μου συμβαίνει; Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που νιώθω. Είναι σαν να σβήνω και να επιβαρύνεται περισσότερο όταν κάνω δουλειές. Δηλαδή όταν δεν είμαι ήρεμη και ξαπλωμένη. Βοηθήστε με σας παρακαλώ.


Στο ερώτημα απάντησε ο Λάζαρος Γιώργος, Καρδιολόγος 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αναφέρετε ότι έχετε κάνει κάποιες εξετάσεις καρδιολογικές οι οποίες ήταν καλές. Σαφώς τα στοιχεία που δίνετε δεν είναι αρκετά για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Δεδομένα όπως η ηλικία σας, ο χρόνος έναρξης των ενοχλημάτων, η αρτηριακή πίεση, η καρδιακή συχνότητα καθώς και τα αποτελέσματα ενός βασικού αιματολογικού ελέγχου (π.χ αιματοκρίτης, θυρεοειδικές ορμόνες) μπορούν να κατευθύνουν προς τη σωστή διάγνωση. Το να γίνονται αποσπασματικά και χωρίς καθοδήγηση εξετάσεις δεν αποτελεί ενδεδειγμένη προσέγγιση. Θα σας συμβούλευα να εξεταστείτε από τον παθολόγο σας ο οποίος βάσει των κλινικών ευρημάτων και του ιατρικού σας ιστορικού θα σας κατευθύνει για τον απαιτούμενο διαγνωστικό έλεγχο και τελικά για την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X