Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Λουκέτο» σε νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία
«Λουκέτο» σε νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία thumbnail

«Λουκέτο» σε νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία

Με προσωπικό ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία και από εφημερεύοντα φαρμακεία εξυπηρετούνται οι πολίτες, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας (γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές) .


Ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν λάβει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ -ΠΕΔΥ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).


EUROKINISSI

Το κάλεσμα της ΔΟΕ αναφέρει: «Η καλλιέργεια ελπίδων από την πλευρά της κυβέρνησης για δικαιότερη φορολόγηση και ελάφρυνση των βαρών των ασθενέστερων ομάδων αποδείχτηκε απάτη. Τα θλιβερά προσχήματα περί έξωθεν εκβιασμών δεν μπορούν να αποκρύψουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες».


«Με ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο την πάλη ενάντια στα μνημόνια που αποσαθρώνουν την κοινωνία και την οικονομία, την πάλη ενάντια στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στη λεηλάτηση των εισοδημάτων των πολλών και στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών», σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ.


Κλειστά μουσεία και καταστήματα


Εκτός λειτουργίας αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία.EUROKINISSI

Συμμετοχή αποφάσισε και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών.


ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ


Και η ΓΕΝΟΠ στον απεργιακό χορό, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.


«Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.


Τέλος, απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες και οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).


efsyn

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X