Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Yoga και Αστρολογία. Πώς μας βοηθάει η γνώση της Yoga.
Yoga και Αστρολογία. Πώς μας βοηθάει η γνώση της Yoga. thumbnail

Yoga και Αστρολογία. Πώς μας βοηθάει η γνώση της Yoga.

Είμαστε  όλοι παιδιά του Σύμπαντος  , πλαστήκαμε από την Αγάπη του Δημιουργού  και ο Σκοπός μας είναι να βιώνουμε σωματικά κι πνευματικά  ισορροπία  κι γαλήνη.


Η Θεια Ενέργεια μας συντηρεί στην ζωή με Σοφία κι Τάξη ,μας παρέχει όλα εκείνα τα δώρα με τα οποία  μπορούμε να εξελιχτούμε και να επεκταθούμε.


Η Πηγή αυτή είναι Ανεξάντλητη  κι  μας διοχετεύει καθημερινά , μέσω  ενεργειακών  δίαυλων , την Ζωτική  Δύναμη που χρειάζεται η Ύπαρξη μας. 


Η Πρανα (Ζωτική Ενέργεια-συνεχής κίνηση) απορροφάται-αποθηκεύεται  από τον οργανισμό μας ολιστικά ,όπως ένα δένδρο  αποθηκεύει ενέργεια από την Γη κι τον Ήλιο. 


Η διανομή  αυτού του ενεργειακού ‘’υλικού’’ γίνεται μέσα στο σώμα μας  , διαμεσου των Τσάκρας που αποτελούν  κέντρα  διαχείρισης αυτής της λεπτοφυούς Ενέργειας..


Όταν τα τσάκρα είναι «ανοιχτά», η ενέργεια κυλάει ανεμπόδιστα από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Όταν όμως κάποιο τσάκρα μπλοκαριστεί -πράγμα που σημαίνει ότι είτε υπερλειτουργεί είτε υπολειτουργεί-, η ενέργεια παύει να κυλάει ομαλά, με άμεση επίπτωση στην υγεία όσο και στη ζωή μας γενικότερα.


Αυτό ακριβώς  πρέπει να είναι κι το κύριο μέλημα  μας , να κρατάμε  δηλαδή τους διαύλους ανοιχτούς , να φροντίζουμε ώστε τα κανάλια παροχής να’ ναι σε άριστη κατάσταση ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη ροη Ενέργειας.


Εδώ λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει η Γνώση της Γιόγκα(Υoga).


H  Yoga είναι μια αρχαία  επιστήμη  που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές κατάλληλες,    ώστε να βοηθούν ψυχοσωματικά τον άνθρωπο να βιώνει την καθημερινότητα του με  αρμονία.


Για κάθε ασθένεια, ανισορροπία ή δυσκολία που παρουσιάζεται , υπάρχει ένα σύνολο από asanas (στάσεις της yoga) που μπορούν  να βοηθήσουν… να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και να ''αντιστρέψουν'' την διαταραχή.


Σκοπός της Yoga είναι η εναρμόνιση ψυχής, σώματος, πνεύματος.


Oπως ένα κινούμενο όχημα χρειάζεται βενζίνη για να κινηθεί με επάρκεια  ,έτσι ακριβώς κι εμείς χρειαζόμαστε την Ανώτερη  ενέργεια για να εξελιχθουμε ,να τραβήξουμε μπροστά.. 


Οι ικανότητες του ‘’κινητήρα’’ μας  , ο ‘’κυβισμός’’ μας είναι αυτό που θα μας οδηγήσει κι στον ανάλογο δρόμο ,άλλοτε ευθύ κι ομαλό άλλοτε κακοτράχαλο..


Τις ‘’προδιαγραφές’’ λοιπόν του ‘’οχήματος’’ μας  ,τις περιγράφει με μοναδικό κι εύστοχο τρόπο ένας Αστρολογικός χάρτης. 


Η  Αστρολογία  δεν είναι μόνο μαντική τέχνη, αλλά ένα υπέροχο εργαλείο αυτογνωσίας, που μας βοήθα στην κατανόηση των ειδικών ικανοτήτων, ταλέντων μα και ελαττωμάτων που έχουμε.


Η ανάλυση του γενέθλιου  χάρτη  , δίνει πληροφορίες για τα δυνατά κι αδύναμα σημεία μας,  βοηθώντας να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση  σε κάθε επίπεδο της ύπαρξης μας..


Κάθε ζώδιο έχει τις δικες του σωματικές κι ψυχικές ευαισθησίες κι συνεπώς υπάρχουν κι οι κατάλληλες στάσεις-ασκήσεις  τηςyoga(ανάλογα με το ζώδιο) που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε  δυσλειτουργία , να αυξήσει τις αντοχές κι την άμυνα του. 


Συνδυάζοντας λοιπόν αυτές τις δύο σχολές Αυτογνωσίας μπορούμε να πετύχουμε καταπληκτκά οφέλη σε ψυχοσωματικό επίπεδο.


Από τον Μάνο Μηκίδη, Αστρολόγο ,Αριθμολόγο-Μαθηματικό 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X