Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Ποιές δραστηριότητες ταιριάζουν στα παιδιά σας, λόγω ζωδίου.
Ποιές δραστηριότητες ταιριάζουν στα παιδιά σας, λόγω ζωδίου.  thumbnail

Ποιές δραστηριότητες ταιριάζουν στα παιδιά σας, λόγω ζωδίου.

Κάθε παιδί έχει τα δικά του ταλέντα, τις δικές του κλίσεις και σίγουρα πολύ ενέργεια μέσα του, που είναι απαραίτητο να την διοχετεύει με τρόπο δημιουργικό! Είναι γεγονός πως οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, αλλά και οι απαιτήσεις της εποχής, η έλλειψη χρόνου αλλά και ο περιορισμός στα οικονομικά, έχουν εξαντλήσει τους γονείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμός και στις δραστηριότητες των μικρών μας φίλων! Πώς μπορούμε όμως να γεμίσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μας; Ποιες δραστηριότητες ταιριάζουν σε κάθε παιδί και μέσα από αυτές μπορεί πραγματικά να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του; Η αστρολογία για μία ακόμα φορά μας έχει την απάντηση! 

Διάβασε το ζώδιο του παιδιού σου και μάθε ποιες είναι οι δραστηριότητες που μπορούν να το βοηθήσουν να εξελιχθεί ως προσωπικότητα και να αναπτύξει περισσότερο τις κλίσεις και τα ταλέντα του! 


Παιδί Κριός


Αναμφίβολα το παιδί Κριός είναι ο μικρός αντάρτης του ζωδιακού! Είναι ένα ακούραστο παιδί, με πολύ ενέργεια μέσα του και πολλές φορές γίνεται ατίθασο ή και επαναστατικό! Εκτός από το διάβασμα και τα μαθήματα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για το παιδί που ανήκει στο ζώδιο του Κριού, να έχει και μία αθλητική δραστηριότητα, που θα το βοηθήσει να εκτονώνει όλη αυτή την ενέργεια που κρύβει εντός του! Η ιδανική δραστηριότητα για το παιδί Κριός, είναι ο στίβος και όλα τα αθλήματα που συμπεριλαμβάνει! Τα Σαββατοκύριακα, που η οικογένεια είναι μαζεμένη, ένα Κριαράκι θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένο απλά και μόνο με μία βόλτα με το ποδήλατο ή για περπάτημα με τους γονείς. 


Ιδανικές Δραστηριότητες: Ποδήλατο, Στίβο, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ!


Παιδί Ταύρος


Το μικρό Ταυράκι είναι νωχελικό και αποφεύγει την κούραση ή τις πολύ ενεργητικές δραστηριότητες. Δεδομένου όμως ότι είναι αρκετά λιχούδικο, καλό είναι από αρκετά νωρίς να μπει στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς του, μία δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση ή και άθληση, με την μορφή παιχνιδιού ή διασκέδασης! Για το κοριτσάκι που ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου , το μπαλέτο ή ο χορός είναι η ιδανική λύση! Για το αγοράκι Ταύρος, ένα άθλημα που απαιτεί πειθαρχεία και οργάνωση όπως το καράτε θα το βοηθήσει να διατηρείται σε φόρμα! Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, το μικρό Ταυράκι είναι φανερό ότι θα εκφράσει από πολύ μικρό και τα καλλιτεχνικά του ταλέντα! Η ζωγραφική, η μουσική αλλά και οι διάφορες κατασκευές το βοηθούν να ηρεμεί, να διασκεδάζει και αν είναι χαρούμενο! Παράλληλα, μία βόλτα στη φύση για έναν περίπατο με τους γονείς σίγουρα μπορούν να κάνουν τον μικρό Ταύρο να περάσει αξέχαστες στιγμές.


Ιδανικές Δραστηριότητες: Μπαλέτο, Περπάτημα, Χειροτεχνίες σε καλλιτεχνικά εργαστήρια (πχ πηλοπλαστική), επαφή με τη φύση. 


Παιδί ΔίδυμοςΤο παιδί των ερωτήσεων, όπου βρίσκεται μόνιμα με μία απορία και με κάτι νέο που θέλει να μάθει, έχει κλίση προς την τεχνολογία, την επικοινωνία και την δικτύωση! Ο μικρός Δίδυμος, από τα πρώτα του χρόνια αρπάζει το smartphone και το tablet από τους γονείς του, με σκοπό να παίξει! Μην σας ξεγελά όμως, μπορεί να κάθεται φρόνιμα όταν ασχολείται με την τεχνολογία, όμως εσείς οι ίδιοι ως γονείς πρέπει να το στρέψετε και να το κατευθύνεται προς την δημιουργική απασχόληση! Φροντίστε τις λίγες ώρες που θα του επιτρέψετε να απασχοληθεί στο tablet με παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας που σίγουρα θα τα λατρέψει! Παράλληλα, φροντίστε από αρκετά νωρίς, να το εντάξετε σε ομαδικές δραστηριότητες (για παράδειγμα προσκόπους), γιατί το παιδί σας θέλει και προσδοκά να βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα σε κόσμο! Κάτι που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το Διδυμάκι σας λατρεύει την εξερεύνηση και να είναι διαρκώς σε κίνηση! Το Σαββατοκύριακο, δύσκολα μπορείτε να το συγκρατήσετε στο σπίτι. Προγραμματίστε μία βόλτα σε ένα μέρος που δεν έχει ξαναδεί, επισκεφτείτε ένα μουσείο ή έναν αρχαιολογικό χώρο και θυμηθείτε πως θα νιώσετε ευτυχισμένοι από την σπιρτάδα και την ευχαρίστηση που θα δείτε στο βλέμμα του! Ιδανικές Δραστηριότητες: Τεχνολογία, Ταξίδια , Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς Χώρους, Ποδήλατο, Κολύμβηση, Πρόσκοποι! 


Παιδί ΚαρκίνοςΈνα παιδί κολλημένο στη μαμά, που δεν θέλει να την αποχωριστεί και έχει την ανασφάλεια να επιζητά διαρκώς την φροντίδα και την προσοχή της. Το παιδί Καρκίνος θα σας παιδέψει μέχρι να βρείτε την δραστηριότητα που του αρέσει ή του ταιριάζει, αφού και το ίδιο έχει σημαντικές εναλλαγές! Μην το πιέσετε να ακολουθήσει ποτέ μία δραστηριότητα που δεν του αρέσει , ή που δεν θέλει, γιατί είναι βέβαιο ότι θα το πάρει από κακό μάτι και στην συνέχεια θα εκφράσει την άρνησή του σε κάθε πρότασή σας. Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή του με επαίνους και προτρέψτε το να ασχοληθεί με μία καλλιτεχνική δραστηριότητα, όπως την χειροτεχνεία, το θεατρικό παιχνίδι. Δώστε στο μικρό Καρκινάκι πρωτοβουλίες και ακόμα και μέσα στο σπίτι για να γεμίσει το χρόνο του! Βάλτε το να διακοσμήσει το δωμάτιό του, αν είναι κοριτσάκι παροτρύνετε το να ασχοληθεί μαζί σας και να σας βοηθήσει με τη μαγειρική. Το αγοράκι που ανήκει σε αυτό το ζώδιο καλό είναι από σχετικά νωρίς, να περνά χρόνο εποικοδομητικό με τον μπαμπά , για παράδειγμα να βλέπει μαζί του μπάλα, να πηγαίνει γήπεδο ή ακόμα και κάποιο άθλημα παρέα. 


Ιδανικές Δραστηριότητες: Διακόσμηση, Χειροτεχνίες, Παραδοσιακοί Χοροί, Οικογενειακές συγκεντρώσεις Παιδί ΛέωνΤο παιδί του γέλιου, της χαράς αλλά και της υπερβολής, θέλει να ασχοληθεί με τα πάντα και σίγουρα δεν θα σας προβληματίσει για την επιλογή των δραστηριοτήτων του, αφού πάντα θα έχει από μόνο του τις ιδέες και τις προτάσεις! Τραγούδι, χορός και θέατρο, είναι οι τομείς που αυτό το παιδί μπορεί πραγματικά να ψυχαγωγηθεί και να αναπτύξει κατάλληλα τα ταλέντα του! Όσες απαιτήσεις και να έχετε για την σχολική του πρόοδο είναι σημαντικό από νωρίς να το ωθήσετε προς την τέχνη, που του ταιριάζει και την αγαπά! Παράλληλα, ένας μικρός Λέοντας, απολαμβάνει το σινεμά, τα παιδικά πάρτι, τις θεατρικές παραστάσεις, την βόλτα στα μαγαζιά, τον παιδότοπο και προπάντων τις συγκεντρώσεις στο σπίτι με φίλους! Επιλογές λοιπόν υπάρχουν, το μόνο που χρειάζεται το μικρό λιονταράκι από εσάς είναι το κέφι και τον ενθουσιασμό!


Ιδανικές Δραστηριότητες: Χορός, Τραγούδι, Θέατρο, Βόλτες στα μαγαζιά Παιδί ΠαρθένοςΤο παιδί της τάξης και της ευθύνης θα σας συνεπάρει από τα πρώτα παιδικά του χρόνια με την υπευθυνότητά και την σοβαρότητά του! Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, τις οποίες με άνεση και συνέπεια μπορεί και θα ακολουθήσει, το μικρό Παρθενάκι μπορεί να κάνει «θαύματα» και τις ακόλουθες επιλογές: Σκάκι, Τοξοβολία, Παιχνίδια επιτραπέζια και στρατηγικής! Το παιδί παρθένος θέλει να ακονίζει το μυαλό του και να ασχολείται με δραστηριότητες που απαιτούν συγκέντρωση! Επιπλέον μία ευχάριστη ασχολία για το μικρό παρθενάκι, θα ήταν να αναλάβει το διάβασμα του μικρού αδερφού ή να ασχολείται με επιμορφωτικές δραστηριότητες μαζί του! Παράλληλα ένας μικρός παρθένος, αγαπά τα ζώα και η φροντίδα τους μπορεί πραγματικά να του δώσει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση! Ένα κατοικίδιο στο σπίτι, θα ήταν η ιδανική λύση για να νιώσει το παρθενάκι ακόμα πιο υπεύθυνο παροτρύνοντάς το να αναλάβει την φροντίδα του! 


Ιδανικές Δραστηριότητες: Βόλτα και φροντίδα κατοικιδίου, επιτραπέζια παιχνίδια με αριθμούς, Πολεμικές Τέχνες. Παιδί ΖυγόςΜία μικρή Ζυγός κλέβει από νωρίς τις γόβες και το μακιγιάζ της μαμάς και κάνει τα σκέρτσα της, προσπαθώντας από πολύ μικρή να αναδείξει την θηλυκότητά της! Ένας μικρός Ζυγός, είναι η χαρά , το γέλιο και ο ενθουσιασμός μέσα στο σπίτι … Οι προσκλήσεις από φίλους είναι πολλές, ενώ αυτός ο γλυκός και τρυφερός πιτσιρικάς δεν θέλει να αποχωρίζεται εύκολα τους δικούς του ανθρώπους! Είτε το παιδί Ζυγός είναι κορίτσι, είτε είναι αγόρι, μία δραστηριότητα που πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς, είναι την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου! Φέρτε το από νωρίς σε επαφή με την τέχνη, με την μουσική, με τη ζωγραφική και τα χρώματα και θα εντυπωσιαστείτε πραγματικά! Δώστε του την πρωτοβουλία να διαλέξει από νωρίς το ίδιο τα χρώματα που θα διακοσμήσει το δωμάτιο του, τα ρούχα που θα φορέσει, τις ασχολίες που θα πάρει μέρος και μην ξεχνάτε ποτέ, ότι το μικρό Ζυγάκι, θέλει να λειτουργεί πάντα ομαδικά! Η ένταξή του σε ομάδες θα το βοηθήσει να εξελιχθεί πιο γρήγορα. Ιδανικές Δραστηριότητες: Μουσική, Ζωγραφική, Πάρτι, Θέατρο, Σινεμά.


 


Παιδί ΣκορπιόςΤο παιδί Σκορπιός είναι δύσκολο στην διαπαιδαγώγηση του αλλά και στην κοινωνικοποίησή του, για το λόγο αυτό από πολύ νωρίς πρέπει να το ωθήσετε με ποικίλους τρόπους να δικτυωθεί και να γίνει πιο ανοιχτό στις εκδηλώσεις του! Ο χρόνος του πρέπει να είναι γεμάτος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είστε αυστηροί, απόλυτοι και περιοριστικοί! Ο μικρός Σκορπιός πρέπει από νωρίς να μάθει ότι η καθημερινότητά του έχει μελέτη, φροντίδα, δραστηριότητες και χρόνο για διασκέδαση! Η ύπαρξη και η ακολουθία προγράμματος είναι απαραίτητη …Τα εξωσχολικά βιβλία, από νωρίς θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του και θα τα προτιμά, αυτό που έχετε εσείς από τη πλευρά σας λοιπόν να κάνετε είναι να καλύψετε τις πνευματικές του ανησυχίες και να το κατευθύνετε δημιουργικά προς την επιλογή καλών βιβλίων. Μία ιδανική βόλτα για έναν μικρό Σκορπιό θα ήταν στο πλανητάριο, ή σε διάφορες διαδραστικές εκδηλώσεις που προσφέρουν και την δυνατότητα της επιμόρφωσης!


 


Ιδανικές Δραστηριότητες: Σκάκι, Επιτραπέζια παιχνίδια, Εξωσχολικά βιβλία, Επίσκεψη σε Μουσείο.


 


 


Παιδί ΤοξότηςΟι ξένες γλώσσες, ο αθλητισμός και η τεχνολογία είναι οι βασικοί τομείς που το παιδί Τοξότης δραστηριοποιείται! Ανεξάρτητα από τα μαθήματα του σχολείου, εσείς αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να εμπλουτίσετε και να διευρύνεται τις γνώσεις του σε όλα τα επίπεδα, γιατί πραγματικά αυτό το παιδί, διψά για γνώση… Η γνώση θα πρέπει να επεκταθεί στα πλαίσια της ελευθερίας αλλά και του παιχνιδιού, γιατί αν γίνει υποχρέωση, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο … Τα Σαββατοκύριακο, όταν όλη η οικογένεια έχει ελεύθερο χρόνο, το μικρό Τοξοτάκι, επιθυμεί και θέλει εκδρομές, μετακινήσεις και δραστηριότητες που απαιτούν και σωματική άσκηση. Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας και ξεκινήσετε μικρές ή και πιο μεγάλες αποδράσεις!Ιδανικές δραστηριότητες: Κολύμπι, ξένες γλώσσες εκδρομές, κατασκήνωση


 


Παιδί ΑιγόκερωςΤο μικρό Αιγοκεράκι από μικρό έχει αναλυτικό πνεύμα και θα σας καταπλήξει από την ικανότητά του να βρίσκει εύκολα σπαζοκεφαλιές, να λύνει σταυρόλεξα της ηλικίας του, αλλά και να παίζει παιχνίδια με αριθμούς που πράγματι του κινούν το ενδιαφέρον! Η κλίση του παιδιού που ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου, σίγουρα δεν είναι η τέχνη ….. Αν λοιπόν επιμείνετε να το εντάξετε σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, το σίγουρο είναι ότι θα βαρεθεί από την πρώτη στιγμή. Φροντίστε τον ελεύθερο χρόνο του να τον γεμίσετε με παιχνίδι που εμπεριέχει γνώση και στο οποίο συμμετέχετε και εσείς, ενώ παράλληλα από αθλητισμό, σίγουρα θα του ταίριαζε μία δραστηριότητα που θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια και τον πρωταθλητισμό ή να κατακτά έπαθλα! Η ξιφασκία, η τοξοβολία, το τένις και το βόλεϋ είναι μερικά από τα αθλήματα που θα ταίριαζαν απόλυτα στον μικρό Αιγόκερω! Παράλληλα αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε, είναι ότι το μικρό αιγοκεράκι έχει την ανάγκη να περνά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του μαζί με τον πατέρα του, τον οποίο και τον θαυμάζει!Ιδανικές Δραστηριότητες: Παζλ, Σταυρόλεξα, Ξιφασκία, Τοξοβολία, Πολεμικές Τέχνες.


 


Παιδί ΥδροχόοςΔεν θα χρειαστεί και πολλή προσπάθεια να γεμίσετε εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο ενός μικρού Υδροχόου. Οι προτάσεις και οι ιδέες του για δραστηριότητες και διασκέδαση θα είναι πάντα πολλές… Το δύσκολο από την πλευρά σας θα είναι να ενισχύσετε την σταθερότητά του μικρού Υδροχόου, που θα θέλει πάντα να ξεκινά κάτι νέο, αφήνοντας στη μέση την προηγούμενη επιλογή του! Ο μικρός Υδροχόος, επηρεαζόμενος πάντα από τους φίλους του, τη μία στιγμή μπορεί να επιλέγει να ασχοληθεί με την κολύμβηση, μετά με το τέννις, στη συνέχεια με το καράτε μπερδεύοντας και εσάς τους ίδιους! Το σίγουρο είναι ότι αυτό το παιδί, έχει την ανάγκη να ενταχθεί σε ένα ομαδικό αθλητικό σπορ το οποίο δεν θα έχει ανταγωνισμό αλλά συνεργασία! Επιπλέον η κλίση του προς τα τεχνολογικά μέσα θα είναι εμφανής από τα πρώτα χρόνια του! Η παγίδα στην οποία δεν πρέπει να πέσετε, είναι να το αφήνετε απεριόριστες ώρες να παίζει διαδικτυακά παιχνίδια … Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να υπακούσει στην συνέχεια στις προειδοποιήσεις σας για διάβασμα και τίποτα δεν θα το μαζεύει! Επιπλέον από πολύ νωρίς, θα ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό και ωφέλιμο να το εντάξετε σε συλλογικές δραστηριότητες!

Ιδανικές Δραστηριότητες: Οικολογικές Δραστηριότητες , Αθλητισμός , Τεχνολογία 


Παιδί ΙχθύςΟι επιλογές δραστηριοτήτων για το παιδί Ιχθύ είναι πράγματι πολλές αρκεί και εσείς από την πλευρά σας να έχετε ελεύθερη την φαντασία και την δημιουργικότητά σας για να κατευθύνετε σωστά το Ψαράκι, που θέλει λιγάκι … «σπρώξιμο» για να πάρει πρωτοβουλίες και για να εκφράσει αυτό που θέλει! Ο μικρός Ιχθύς λατρεύει να ακούει παραμύθια, αφηγηθείτε λοιπόν πρωτότυπες ιστορίες και αφήστε του να μαντέψει τη συνέχεια ή πλάστε μαζί το δικό σας παραμύθι, μοιράζοντας ρόλους και κάνοντας θεατρικό … Σίγουρα θα εντυπωσιαστεί και θα νιώσει ακόμα περισσότερο κοντά σας. Μεγαλώνοντας ένα Ψαράκι, θα αντιληφθείτε από την αρχή της διαπαιδαγώγησης του, ότι έχει κλίση στη ζωγραφική ή σε κάποια μορφή τέχνης. Αρπάξτε λοιπόν την ευκαιρία να ενισχύσετε περισσότερο τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες! Ένα αθλητικό χόμπι που θα σίγουρα απολαμβάνει ένας Ιχθύς, είναι το κολύμπι, επομένως η εγγραφή του στο κολυμβητήριο θα τον ενθουσίαζε! Μία βόλτα στην παραλία, ακόμα και το χειμώνα για περίπατο και παιχνίδι, είναι η ιδανική πρόταση για να περάσει αυτό το παιδί ευχάριστες στιγμές. 

Ιδανικές Δραστηριότητες: Θεατρικό, Παραμύθια, Ζωγραφική, Κολύμπι.


oroskopos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X