Light xυλοπίτες με φρέσκα μανιτάρια και λευκή σάλτσα

<p>Χυλοπίτες με φρέσκα μανιτάρια και λευκή σάλτσα! Είναι πολύ νόστιμο πιάτο αλλά και χαμηλό σε θερμίδες. Δοκιμάστε το!</p>
<p> </p>
<div class="separator"><span><span style="text-decoration: underline;">ΥΛΙΚΑ</span> (2 άτομα)</span></div>
<div>1,5 φλ. χυλοπίτες</div>
<div>1 κύβος ζωμός βοδινού</div>
<div class="separator">1 φλ. μανιτάρια κομμένα (μπορείτε να βάλετε διάφορα είδη μανιταριών)</div>
<div class="separator">2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος</div>
<div class="separator">2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα</div>
<div class="separator">1 κ.σ σόγια σος</div>
<div class="separator">1/3 φλ. γάλα άπαχο ζεστό</div>
<div>1 κ.σ καλαμποκάλευρο</div>
<div>1 κ.γ ελαιόλαδο</div>
<div class="separator">αλάτι, πιπέρι, σκόρδο</div>
<div class="separator"> </div>
<div class="separator"><span style="text-decoration: underline;"><span>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></span></div>
<div class="separator"> </div>
<p>Βράζουμε μπόλικο νερό και προσθέτουμε τον κύβο του ζωμού.</p>
<p>Ρίχνουμε τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.</p>
<p>Παράλληλα ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.</p>
<p>Ρίχνουμε τον μαϊντανό, σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια.</p>
<p>Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά.</p>
<p>Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.</p>
<p>Προσθέτουμε το γάλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.</p>
<p>Στραγγίζουμε καλά τις χυλοπίτες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.</p>
<p>Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. </p>
<p><strong>374 θερμίδες ανά μερίδα</strong></p>
<p>http://lightsintages.blogspot.gr/</p>

Σχετικά άρθρα