Σούπα κολοκύθας με φύλλο κρούστας

<div class="ingredients">
<div class="title"> </div>
<div class="title"> </div>
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<p><strong>Για τη σούπα</strong></p>
<ul>
<li><span>2 </span>κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li><span>2 </span>κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα</li>
<li><span>1 </span>σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη</li>
<li><span>800 </span>γρ κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη (καθαρό βάρος) </li>
<li><span>200 </span>γρ κόκκινες φακές</li>
<li><span>1/2 </span>κ.γ. κουρκουμά</li>
<li><span>6-8 </span>κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό</li>
<li>70 γρ βούτυρο</li>
<li>τζίντζερ φρέσκο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο</li>
<li>νερό και 1 κύβο λαχανικών ή 1 lt ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>μπούκοβο</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>αλάτι</li>
<li>πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια </strong></p>
<ul>
<li><span>2 </span>κρεμμύδια καθαρισμένα κομμένα σε λεπτές φέτες</li>
<li><span>1 </span><span>κ.σ. </span>μπαλσάμικο</li>
<li><span>2 </span>κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.σ. βούτυρο</li>
<li>θυμάρι</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>φύλλα σφολιάτας</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.. </li>
<li>Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.</li>
<li>Προσθέτουμε έπειτα τον κουρκουμά, 20 γρ βούτυρο, τις φακές, την κολοκύθα και το θυμάρι.</li>
<li>Σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα, βάζουμε το ζωμό ή 1 κύβο με 1 λίτρο νερό.</li>
<li>Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε με καπάκι επάνω στην κατσαρόλα για 15 λεπτά έως 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και οι φακές και η κολοκύθα.</li>
<li>Αφαιρούμε τα κλωνάρια από το θυμάρι</li>
<li>Όταν βράσει η σούπα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό από 1 λεμόνι, το μπούκοβο και το τζίντζερ και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.</li>
<li>Ζεσταίνουμε ξανά και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. </li>
<li>Κατά τη διάρκεια που βράζει η σούπα καραμελώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το ξύδι. Όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν πολύ διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.</li>
<li>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. </li>
<li>Βάζουμε τη σούπα μας σε μπολ που αντέχουν την θερμότητα και αλείφουμε τα χείλη τους με αυγό.</li>
<li>Σε κάθε μπολ βάζουμε 1 κ.σ. από τα καραμελωμένα κρεμμύδια.</li>
<li>Από πάνω κολλάμε φύλλο σφολιάτας </li>
<li>Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρώμα. </li>
<li>Σερβίρουμε αμέσως.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα