Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τι σημαίνει το σύμβολο του Σκορπιού και από που προέκυψε.
Τι σημαίνει το σύμβολο του Σκορπιού και από που προέκυψε.  thumbnail

Τι σημαίνει το σύμβολο του Σκορπιού και από που προέκυψε.

Το ζωδιακό σύμβολο του Σκορπιού είναι το ομώνυμο ψυχρόαιμο πλάσμα και συμβολίζει το θάνατο, τον έρωτα, τον κόπο και το μόχθο για την επιβίωση. Α ντιπροσωπεύει κάθε λειτουργία μεταμόρφωσης και μετασχηματισμού. Οι αρχαίοι ΈΜ,ηνες είχαν αφιερώσει το ζώδιο τούτο στο σκορπιό που έσωσε την Άρτεμη από τον γίγαντα Ωρίωνα. Στο ίδιο ζώδιο ανήκουν τα σύμβολα του φιδιού και του ιπτάμενου αετού. Το πρώτο συμβολίζει την ανανέωση, την αναγέννηση, τη λειτουργία των νόμων της εξέλιξης και την ανθρώπινη αγωνία στις στιγμές των μοιραίων γεγονότων της ζωής Το δεύτερο δείχνει την ικανότητα του ανθρώπου να υψωθεί πάνω από εγκόσμιες πίκρες ή χαρές, να ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο ανταγωνισμό και να φθάσει στο χώρο της Γνώσης.

Μυθολογείται πως ήταν ένας άντρας με ψηλή και αθλητική κορμοστασιά, με αυστηρό ύφος και βάδισμα σταθερό. Το ένδυμά του ήταν μαύρο και κυκλοφορούσε πάντα έφιππος ή με άρμα που έσερναν μαύρα άλογα. Κυρίαρχος του κόσμου των ψυχών, αντιπροσωπεύει μια βασικι] έννοια στη μυσταγωγία των Ελευσινίων Μυστηρίων. Η φύση του Πλούτωνα περιέχει τις έννοιες του φόβου, της ελπίδας και της επανάληψης Το ζώδιο του Σκορπιού ήταν αφιερωμένο στο θεό Πλούτωνα, αδελφό του Δία και του Ποσειδώνα και κυρίαρχο του Άδη.


lefakis-universe.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X