Πόπη Τσαπανίδου: Η δημοσιογράφος που ξεκίνησε να δουλεύει από τα 16 – Ο θάνατος του άντρα της, η απώλεια της 12χρονης αδερφής της και οι σχέσεις της ζωής της

Μπορεί μέχρι τον Σεπτέμβρη να αναρωτιόμασταν αν η Πόπη Τσαπανίδου θα μείνει εκτός τηλεόρασης αυτή τη σεζόν, ύστερα από την αποχώρησή της από το Star, ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας έδωσαν απάντηση. Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η γνωστή δημοσιογράφος είναι η νέα διευθύντρια του τηλεοπτικού σταθμού του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η συνεργασία ανακοινώθηκε από την Τηλεόραση της Alter Ego.

Ένα νέο ξεκίνημα περιμένει τη δημοσιογράφο που σίγουρα στον απολογισμό της το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει είναι ότι τα κατάφερε κάτι παραπάνω από καλά στη ζωή της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Ο έρωτας που για χάρη του άφησε τη δημοσιογραφία και ο γρήγορος αποχωρισμός

Σε πολύ μικρή ηλικία η Πόπη Τσαπανίδου συναντάει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ευτύχη Μανωλαράκη. Ήταν μόλις 19 χρονών όταν γνώρισε τον ηλεκτρολόγο και μέτοχο του καλύτερου -τότε- κλαμπ των Αθηνών, της «Αυτοκίνησης». Ο γάμος δεν άργησε να έρθει και η Πόπη πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον έρωτά της στην Αθήνα. Η πρώτη εγκυμοσύνη έρχεται σχετικά γρήγορα και η πρώτη της κόρη Εύα έρχεται στη ζωή. Τα πράγματα κυλούν ομαλά και ύστερα από τρία χρόνια μένει ξανά έγκυος σε δίδυμα. Μία εβδομάδα μετά τον υπέρηχο που έκανε η Πόπη Τσαπανίδου γίνεται το αναπάντεχο. Ο Ευτύχης σκοτώνεται από ηλεκτροπηξία…

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το σοκ που έζησε η Πόπη Τσαπανίδου. Εκείνη επέλεξε να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη για ν έχει τουλάχιστον τη βοήθεια των γονιών της.

Πρόσφατα η δημοσιογράφος είχε σχολιάσει εκείνη την περίοδο αλλά και πώς κατάφερε να προχωρήσει.
«Αν μου έλεγες ότι μία τέτοια κατάσταση την περνάνε οι άνθρωποι θα σου έλεγα τότε «έλα μωρέ σαλεμένοι βγαίνουν» γιατί είναι δύσκολο… Μπορείς μέσα από τις δυσκολίες, να επενδύσεις περισσότερο στον εαυτό σου, να αγαπήσεις τον κόσμο, να καταλάβεις τη σημασία της ζωής για να βγεις με πολύ λίγες πληγές…»!
«Μου πήρε πολλά χρόνια αλλά τώρα είμαι καλά» είχε πει.

 

Η ανάρτηση της δημοσιογράφου για την ημέρα που χάθηκε ο άντρα της. Στη φωτογραφία μαζί με την κόρη της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σαν σήμερα… ???? #onlyyouandme #justus #withouthim #alwaysmisshim #remember

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Όταν βιώνεις μία δύσκολη κατάσταση η πρώτη αντίδραση είναι να προστατέψεις τον εαυτό σου. Αυτό φαίνεται ότι έκανε και η Πόπη Τσαπανίδου. Όπως είχε εξομολογηθεί: «Όταν έχεις πονέσει πολύ, θωρακίζεσαι. Όταν πέθανε ο άντρας μου, ράγισε η καρδιά μου. Ντύθηκα με ατσάλι. Η «στολή» βγαίνει μόνο όταν απέναντι μου έχω κάποιον που μπορώ να εμπιστευτώ απόλυτα»
Μπορεί οι δυσκολίες να ήραν νωρίς στη ζωή της ωστόσο η ίδια προσπαθεί να περάσει το μήνυμα με τη στάση της ότι μπορείς να τα παλέψεις όλα. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της:

«Η ζωή μου δεν ήταν γεμάτη μόνο πίκρες, αλλά και χαρές. Κι αυτό είναι που θέλω να κρατήσουν οι μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Οι γυναίκες που η ζωή τους άλλαξε προς αυτή τη δύσκολη φάση… Εντελώς αυθόρμητα μου βγαίνει να πω ότι ‘’καταστράφηκε η ζωή τους’’. Δυστυχώς έτσι νιώθεις όταν χωρίζεις ή πεθαίνει ο άντρας σου. Η πρώτη σου αίσθηση είναι ότι καταστράφηκε η ζωή σου και ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ ξανά να σταθείς στα πόδια σου. Ο λόγος, λοιπόν, για τον οποίο αναφέρομαι σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου, είναι επειδή θέλω να καταλάβουν αυτές οι γυναίκες πως τίποτα δεν αλλάζει για πάντα. Είναι μια δύσκολη περίοδος που παλεύεται και μπορείς να πας παρακάτω».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Η αδερφή της πέθανε στα χέρια της 12 χρονών

Δυστυχώς δεν ήταν η μόνη απώλεια που είχε να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Πριν από λίγα χρόνια είχε εξομολογηθεί πώς έχασε την αδερφή της. Στην τρυφερή ηλικία των 15 χρονών η Πόπη Τσαπανίδου βρέθηκε να κρατάει τη 12χρονη αδερφή της στην αγκαλιά της την ώρα που ξεψυχούσε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα… Αυτό το σοκαριστικό γεγονός ίσως ήταν που την έκαναν πιο δυνατή ώστε με χαμόγελο να μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις δυσκολίες. Σίγουρα οι γονείς της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Όπως είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της: «Οι γονείς μου μού έμαθαν ότι αποφασίζεις να είσαι χαρούμενος ακόμα και στα δύσκολα».

Η Λία Τσαπανίδου:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lia Tsapanidou (@liatsapanidou) στις

Η Πόπη Τσαπανίδου ωστόσο δεν έμεινε μόνη σαν παιδί. Λίγο αργότερα γεννήθηκε η δεύτερη αδερφή της, Λία Τσαπανίδου, η οποία ακολουθεί τα χνάρια της επιλέγοντας κι εκείνη τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα. Μάλιστα η παρουσιάστρια είχε επιλέξει να συστήσει στο κοινό την αδερφή της με έναν πρόσχαρο τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

Η ανέλιξή της και η καταξίωση

Η όμορφη Πόπη Τσαπανίδου μπήκε από πολύ νωρίς στον χώρο της δημοσιογραφίας. Ήταν μόλις 16 χρονών όταν άρχισε την πρακτική της στην εφημερίδα Ελληνικός Βορράς της Θεσσαλονίκης. Περνάει ο καιρός και το 1992 ενώ έχει επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ξεκινά μία ραδιοφωνική εκπομπή στον AΝΤ1. Η εικόνα της δεν θυμίζει την Πόπη Τσαπανίδου που όλοι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Έχει θάψει τη θηλυκότητά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες που κρύβουν μεγάλες διαδρομές. Διαδρομές ευχάριστες, διαδρομές δύσκολες, διαδρομές γεμάτες αγάπη και πάθος. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Η δική μου διαδρομή στη δημοσιογραφία ξεκίνησε στα 16. Η φωτογραφία είναι από εκείνη την εποχή. Την τράβηξε ένας από τους φωτορεπορτερ-θρυλους -ο Γιάννης Κυριακίδης- και εγω ντρεπόμουν που ένας σπουδαίος έβαζε και εμένα στο καδρο του. Είμαι στο Μακεδονία Παλλάς καλύπτοντας για τον Ελληνικό Βορρά ένα παγκόσμιο συνέδριο δημοσιογραφίας. Καλεσμένη σε επίσημο δείπνο με τόσα μαχαιροπήρουνα αραδιασμένα μπροστά μου όσα δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου. 16 ετών! Με όνειρα και ορμή να τα πετύχω. Με αγωνία, αν θα τα καταφέρω… Πόνο και αμφιβολία για τις δυνάμεις μου σε κάθε αποτυχία… Να κοιτώ συνεχώς στο αύριο με ένα φόβο αλλά και αστείρευτη επιμονή για συνεχή προσπάθεια. Ενθουσιαστηκα, απογοητεύτηκα, χάρηκα, λυπήθηκα, έπεσα αλλά συνέχεια σηκωνόμουν και κοιτούσα μόνο μπροστά. Κι αν μπορουσα να μιλήσω στον 16χρονο τότε εαυτό μου, σήμερα, θα του έλεγα πως “στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Χαλάρωσε και απόλαυσε την ωραιότερη διαδρομή! Την διαδρομή της ζωής σου!” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Υ.Γ Είναι ωραίο να υπάρχουν πράγματα που μας εμπνέουν και μας ξυπνούν μία νοσταλγία για τη δική μας μικρή ιστορία… Δική μου έμπνευση ήταν η σειρά των video της #LeasePlanHellas για όλους αυτούς που γράφουν καθημερινά τη δική τους μεγάλη διαδρομή ???? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Υ.Γ 2 Εσυ τι θα έλεγες στον 16χρονο εαυτό σου που ξεκινούσε τη δική του διαδρομή; ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #whatsnext #LeasePlan #diadromi #posomikriipirxatheemou #ipopgr

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Αφοσιώνεται στη δουλειά της και δεν αργεί να έρθει στον δρόμο της η τηλεόραση. Μπορεί να μην ήταν κάτι που είχε σχεδιάσει ωστόσο οι οικονομικές απολαβές την πείθουν να δοκιμάσει.
Ξεκινά παρουσιάζοντας καθημερινά το δελτίο ειδήσεων του σταθμού για να πει τα νέα της Θεσσαλονίκης κάνοντας ταυτόχρονα και ρεπορτάζ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Σταθμός στην καριέρα της ήταν όταν ο «Τίγρης των Βαλκανίων», Αρκάν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, της εμπιστεύεται μία αποκλειστική συνέντευξη. Ακολουθούν η πτώση του Γιάκοβλεφ τον Δεκέμβρη του 1997 και τα αποκλειστικά πλάνα των καμεραμάν του ΑΝΤ1 μαζί με την Τσαπανίδου να κάνει ζωντανές συνδέσεις. Και έτσι απογειώνεται και γίνεται αναγνωρίσιμη.

 

Έπειτα έρχεται η πρόταση από το Mega για την πρωινή ζώνη.

Ακολουθούν οι εκπομπές στη ΝΕΤ, παρέα με τη Ρίκα Βαγιάνη, αλλά και η εκπομπή που την καθιερώνει τελικά στα τηλεοπτικά δρώμενα, το «Συμβαίνει τώρα», στο ίδιο κανάλι.

Στη συνέχεια θα τη δούμε για τρία χρόνια στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή «ΣΚΑΙ τώρα» ενώ θα ακολουθήσει η συνεργασία της με το STAR. Επί 4 χρόνια θα παρουσιάζει την εκπομπή «Live U» ενώ πέρυσι ήταν η παρουσιάστρια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Η μεταμόρφωσή της σε μία γοητευτική γυναίκα

Η μεταμόρφωσή της έχει ξεκινήσει. Η παλιά εικόνα της Πόπης Τσαπανίδου δίνουν τη θέση τους στα στενά θηλυκά φορέματα, τα ψηλά τακούνια και τα μακριά κυματιστά μαλλιά. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως είναι μια όμορφη εντυπωσιακή γυναίκα.

Για την ίδια σε συνέντευξή της έχει δηλώσει: «Δεν υπήρξα ποτέ ροζ ή γατούλα. Η αλήθεια είναι ότι άρχισα να χάνω την αθωότητά μου από τότε που ήμουν 6 ετών. Όλο αυτό το μωρουδίσιο και το ανέμελο. Είναι σαν να γεννήθηκα υπεύθυνο άτομο. Από μικρή αντί να βγαίνω και να παίζω, καθόμουν και πάλευα με τον εαυτό μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την προσπάθειά μου, πριν πάω καν νηπιαγωγείο, να καταφέρω να γράψω το Β και το Δ. Τα μπέρδευα τρελά, ούτε να τα πω δεν μπορούσα εύκολα. Έχω αγοραφοβία. Φοβάμαι πχ. Να κυκλοφορώ μέσα σε κόσμο μόνη μου, αισθάνομαι άβολα όταν πηγαίνω σε ένα καινούριο μέρος και όπου κι αν πάω, φροντίζω να κάθομαι με την πλάτη στον τοίχο. Επίσης πάσχω από κλειστοφοβία, η οποία κάποια χρόνια πριν ήταν τόσο έντονη που περνούσα με δυσκολία μέσα από τα τούνελ στο δρόμο. Παλιότερα φοβόμουν επίσης τα αεροπλάνα και τους γιατρούς, αλλά αυτά τα έχω ξεπεράσει πλέον.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Ο σύντροφος της μετά την απώλεια του άντρα της

Ενώ η Πόπη Τσαπανίδου έχει απορροφηθεί από τη δουλειά και ταυτόχρονα μεγαλώνει τις 3 κόρες της ένας γοητευτικός φαρμακοποιός θα σταθεί πλάι της. Εκείνος ήταν ερωτευμένος μαζί της από τότε που και οι δύο ήταν παιδιά. Γνωρίζει τα παιδιά της, ζουν σαν κανονική οικογένεια, περνούν της διακοπές τους στη Χαλκιδική. Και το σημαντικότερο όλων; Την αφήνει να δουλεύει. Και η Πόπη δουλεύει πολύ.

 

Η σχέση της με τον Κώστα Βεξεβάνη

Η σχέση της με τον Κώστα Βαξεβάνη θα κρατήσει 8 ολόκληρα χρόνια. Το ερωτευμένο ζευγάρι πήρε την απόφαση το 2000 να συγκατοικήσει στην Άνοιξη μαζί με τις 3 κόρες της Πόπης Τσαπανίδου και τα δύο παιδιά του Κώστα Βαξεβάνη.
Οι δυο τους δεν παντρεύτηκαν ποτέ ωστόσο μεγάλωσαν τα παιδιά τους σαν οικογένεια.

Η κόντρα του πρώην συντρόφου με τον νυν καναλάρχη

Γνωρίζοντας από τη μία το παρελθόν με τον Κώστα Βαξεβάνη και από την άλλη την καινούρια της θέση στο κανάλι του Μαρινάκη θυμόμαστε την κόντρα που είχαν οι δύο άντρες. Φυσικά όχι για τα μάτια της δημοσιογράφου. Δημοσίευμα του Κώστα Βαξεβάνη στο Documento σχετικά με το πλοίο Noor 1 είχε οδηγήσει στην αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη και την αποστολή εξώδικου προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομά του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Popi Tsapanidou ✨ (@tsapanidou) στις

Σήμερα η Πόπη Τσαπανίδου έχει γυρίσει σελίδα. Η σχέση της με τον Νίκο Ιατρού έχει δώσει άλλο αέρα στην προσωπική της ζωή. Η ίδια έχει εξομολογηθεί:
«Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλά, που είμαι μια χαρά. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια, πολλά χρόνια ρε παιδί μου. Το λες και μια ζωή, αλλά είμαι καλά τώρα. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί με τον άνθρωπο που έχω σχέση. Το λες σχέση, δεν το λες πείραμα».

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Πόπη Τσαπανίδου διευθύντρια του νέου σταθμού του Βαγγέλη Μαρινάκη

Σχετικά άρθρα