Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Υπόθεση Πανούση: Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες από τον Άρειο Πάγο
Υπόθεση Πανούση: Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες από τον Άρειο Πάγο   thumbnail

Υπόθεση Πανούση: Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες από τον Άρειο Πάγο
Τη διενέργεια δύο ανεξάρτητων προκαταρκτικών εξετάσεων παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναφορικά με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.


Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τα καταγγελλόμενα από τον κ. Πανούση για να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση των εξής αδικημάτων:


1) βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης, δηλ. κατά υπουργών, βουλευτών, μελών της κυβέρνησης κ.λπ.


2) παράνομης βίας και συμμετοχής σε παράνομη βία αναφορικά με την κατάληψη της Πρυτανείας Πανεπιστημίου (δημοσίου κτιρίου).


Ακόμα, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης να αναζητηθούν οι δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του κ. Πανούση (10/02/2009) και την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο (18/02/2009) και σε περίπτωση που έχουν τεθεί στο αρχείο, να ανασυρθούν και να συσχετισθούν.


Ως προς τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε να διερευνηθεί η γνησιότητα των εγγράφων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύθηκαν στον έντυπο Τύπο και αναπαράχθηκαν από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


Σε περίπτωση που διακριβωθεί η τέλεση αδικημάτων, τότε να ερευνηθεί εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο που του τα εμπιστεύθηκαν, της παράβασης υπηρεσιακού απορρήτου και της χρησιμοποίησης από τρίτο πρόσωπο, της παράβασης καθήκοντος και της εχεμύθειας από εργαζόμενο στην ΕΥΠ.

axortagos

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X