Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Δημοσκόπηση στη ΝΔ: Ο Τζιτζικώστας κερδίζει τον Τσίπρα, αλλά οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Μεϊμαράκη
Δημοσκόπηση στη ΝΔ: Ο Τζιτζικώστας κερδίζει τον Τσίπρα, αλλά οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Μεϊμαράκη thumbnail

Δημοσκόπηση στη ΝΔ: Ο Τζιτζικώστας κερδίζει τον Τσίπρα, αλλά οι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Μεϊμαράκη


Καθαρό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη βάση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία e-voice για λογαριασμό του ιστότοπου του "Ελεύθερου Τύπου", e-typos.com. Από τους άλλους τρεις υποψηφίους, μόνο ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να έχει πιθανότητες να ανταγωνιστεί το νυν πρόεδρο του κόμματος, αφού προηγείται στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του εκλογικού σώματος και στην ερώτηση "ποιός μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα" στις επόμενες γενικές εκλογές.


Συγκεκριμένα, στους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται στην «πρόθεση ψήφου» της γαλάζιας κάλπης με ποσοστό 39,1%. Ακολουθεί ο κ. Τζιτζικώστας με 31,3%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 17,2%, ο Αδωνις Γεωργιάδης με 8,7%. Η εικόνα αλλάζει στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο των ψηφοφόρων όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 34,8%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 29,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 12,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 6,9%.


Η «ακτινογραφία» των τεσσάρων υποψηφίων παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ως προς τα χαρακτηριστικά τους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θεωρείται νέος και άφθαρτος από το 48,1%, ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 9,4% και ο Αδωνις Γεωργιάδης με 9,1%.


Στον αντίποδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζεται ως «έμπειρος» από το 53,4% και ακολουθούν Απόστολος Τζιτζικώστας (16,8%) Κ. Μητσοτάκης (12,4%) και Αδ. Γεωργιάδης (7,1%). Επίσης, μεγάλη είναι η διαφορά ως προς το «ενωτικός υποψήφιος πρόεδρος» με τον κ. Μεϊμαράκη να προηγείται με ποσοστό 51,3% και να ακολουθούν Απ. Τζιτζικώστας (15,9%), Κ. Μητσοτάκης (11,3%), Αδ. Γεωργιάδης (2,8%).


Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτηρίζεται «ασυμβίβαστος» από το 27,1% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η απάντηση «κανένας» με 20,4%. Επίσης χαρακτηρίζεται ως «σύγχρονος» σε ποσοστό 29,2% και την απάντηση «κανένας» να έρχεται στη δεύτερη θέση με 18,7%. 


Στο ερώτημα ποιος μπορεί να νικήσει τον κ. Τσίπρα ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 25%, ο κ. Μεϊμαράκης 18,8%, ο κ. Μητσοτάκης 13,3% και ο κ. Γεωργιάδης 8,6%. «Κανένας» απαντά το 22,1%. Στην ερώτηση ποιον από τους 4 υποψήφιους πιστεύετε ότι θα προτιμούσε ο κ. Τσίπρας για αντίπαλο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης έρχεται πρώτος με 30,4%, δεύτερος ο κ. Γεωργιάδης με 28,7%, τρίτος ο κ. Μητσοτάκης με 12,1% και τέταρτος ο κ. Τζιτζικώστας με 10,4%.


Στο ερώτημα ποιος υποψήφιος μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει ποσοστό 21,8%, «κανένας» απαντά το 20,5%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 15,3%, ο Β. Μεϊμαράκης 13,9% και ο κ. Γεωργιάδης 7,2%. Για την πάταξη της διαφθοράς, καταλληλότερος με ποσοστό 24,3% θεωρείται ο κ. Τζιτζικώστας και ακολουθεί οριακά ο κ. Μεϊμαράκης με 21,6%. Τρίτος ο κ. Μητσοτάκης με 14,9% και τέταρτος ο κ. Γεωργιάδης με 13,4%. Για την ανανέωση του κόμματος ο κ. Τζιτζικώστας έρχεται πρώτος με 29,9%, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσος΄το 24,7%, ο κ. Μητσοτάκης 18,7% και ο κ. Γεωργιάδης 12%.


koutipandoras.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X