Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μετά το σοκ: Ο Τύπος καλεί σε ενότητα και αντίσταση
Μετά το σοκ: Ο Τύπος καλεί σε ενότητα και αντίσταση thumbnail

Μετά το σοκ: Ο Τύπος καλεί σε ενότητα και αντίσταση

Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι χειρότερες επιθέσεις που διαπράχθηκαν ποτέ στη Γαλλία, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των σημερινών γαλλικών εφημερίδων.

"Η θλίψη και ο θυμός" έχουν κυριεύσει τη Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 129 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος."Είμαι Παρίσι" τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το "Είμαι Σαρλί" που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.

"Αντιστεκόμαστε", υποστηρίζει παράλληλα η "Le Parisien/Aujourd'hui en France".

"Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας", επιμένει η Le Monde."Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε", προειδοποιεί η Le Figaro, ενώ η Liberation υπογραμμίζει ότι "το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία".Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. Είναι "η Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η "Journal du Dimanche".Για τη "Les Dernieres Nouvelles d'Alsace" "το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών". "Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα", σημειώνει η εφημερίδα.

"Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα", καταλήγει η Le Figaro.H Εl Pais έχει τίτλο "Πόλεμος στο Ισλαμικό Κράτος" ενώ στον υπότιτλο σημειώνεται: Η Γαλλία θα δώσει αμείλικτη απάντηση στην πράξη πολέμου του ISIS."Μια πράξη πολέμου" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ισπανικής El Mundo.Η κυριακάτικη Telegraph έχει πρωτοσέλιδη φωτογραφία την εικόνα από το βίντεο του Γάλλου δημοσιογράφου που απεικονίζει τους ανθρώπους να προσπαθούν να διαφύγουν από το El Bataclan κρεμασμένοι από τα παράθυρα.
www.real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X