Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Κωνσταντοπούλου: Στο Παρίσι μία μέρα μετά τις επιθέσεις – ΦΩΤΟ
Κωνσταντοπούλου: Στο Παρίσι  μία μέρα μετά τις επιθέσεις - ΦΩΤΟ thumbnail

Κωνσταντοπούλου: Στο Παρίσι μία μέρα μετά τις επιθέσεις – ΦΩΤΟ

Στο Παρίσι βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου συμμετείχε στη διεθνή Συνδιάσκεψη "Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη".Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες από την εκδήλωση ενώ ταυτόχρονα έστειλε το δικό της μήνυμα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι."Στη σκιά των χθεσινών δολοφονικών επιθέσεων και του συλλογικού πένθους για τα θύματα, η ανάγκη για αλληλεγγύη, δημοκρατία και θωράκιση της κοινωνίας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αναδεικνύεται επιτακτική. Όπως επιτακτική αναδεικνύεται η ανάγκη για ένα άλλο σχέδιο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί την νίκη των ανθρώπων επί των πάσης φύσεως συμφερόντων. Ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί την επικράτηση της ελευθερίας επί του εγκλωβισμού, της δημιουργίας επί των αδιεξόδων, της ελπίδας επί του φόβου. Ο 14ετής "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" δεν έφερε περισσότερη ασφάλεια αλλά όλο και λιγότερη ελευθερία. Ο πόλεμος, η δυστυχία, η ανισότητα, οι αποκλεισμοί, ο ρατσισμός γεννούν απελπισία, βία, φανατισμό κι ένα φαύλο κύκλο κοινωνικής καταστροφής που δηλητηριάζει την ανθρωπότητα. Η κοινωνική ευημερία μπορεί να υπάρξει μόνο με δικαιοσύνη, δημοκρατία κι ελευθερία και με αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που είναι ισότιμης σημασίας. Από το Παρίσι σήμερα διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στα θύματα των στυγερών εγκλημάτων, αλλά και να μην επιτρέψουμε τη θυματοποίηση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την επανάληψη εγκληματικών πολιτικών επιλογών. Η συνάντηση για ένα Σχέδιο Β´για την Ευρώπη που αναβλήθηκε θα ξανασυγκληθεί στο Παρίσι το Γενάρη και εν συνεχεία στη Ρώμη. Εν τω μεταξύ, θα υποστηρίξουμε και κάθε συναφή πρωτοβουλία για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο σχέδιό μας. Με προσήλωση στον στόχο μας και στις αρχές και τις αξίες που συγκροτούν τη συλλογική, δημοκρατική μας ταυτότητα" έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Στη συνέχεια η πρώην πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο εστιατόριο le carillon, έναν από τους στόχους των τζιχαντιστών και άφησε έναν λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων. 

"Στη μνήμη των θυμάτων στα σημεία των δολοφονικών επιθέσεων. Σήμερα, με τον Jean Luc Melanchon, τον Eric Coquerel, την Danielle Simonnet, επικεφαλής του Γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς, τον Pedro Soares, επικεφαλής της Κ.Ο. και την Joana Mortagua, βουλευτή του Bloco Πορτογαλίας. Στο πρόσωπο κάθε αθώου θύματος, πλήττεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, όπως και στην περίπτωση κάθε τυφλού, μαζικού χτυπήματος εναντίον άοπλων ανθρώπων. Και η συλλογική απάντηση της ανθρωπότητας στο έγκλημα πρέπει να διαφυλάξει τις οικουμενικές αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων", έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. www.enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X