Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μεταγραφή για 5.000 καθηγητές
Μεταγραφή για 5.000 καθηγητές thumbnail

Μεταγραφή για 5.000 καθηγητές

Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν για την κινητικότητα.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθησης ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, ακόμη και γυμναστές και θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών κ.ά.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2 το μεσημέρι και όχι στις 12:30, όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.

Υστερα από συνεργασία του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός προγραμματισμός για την εφαρμογή του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που αφορούσε την μετακίνηση 900 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας με στόχο να θεσμοθετηθούν ώρες συμπληρωματικής εκπαίδευσης των παιδιών και παράλληλα να επιμηκυνθεί ο χρόνος διδασκαλίας με ώρες θεατρικού παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης που δεν θα επιβαρύνουν τους μαθητές με επιπλέον μαθήματα και διάβασμα.

Πηγή: www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X