Μαυρομάτικα με χόρτα, μυρωδικά και αγκινάρες τουρσί

<p><span>Τα μαυρομάτικα ταιριάζουν πολύ με κάθε λογής χόρτα και λαχανικά. Σε αυτή τη συνταγή το παρών δίνουν σπανάκι, σέσκουλα, σταμναγκάθι και αγκινάρες τουρσί.</span></p>
<h3 class="blue">Υλικά</h3>
<ul>
<li class="ingredient">300γρ. φασόλια μαυρομάτικα</li>
<li class="ingredient">300γρ. σπανάκι</li>
<li class="ingredient">300γρ. σέσκουλα</li>
<li class="ingredient">300γρ. σταμναγκάθι</li>
<li class="ingredient">4 αγκινάρες τουρσί από βάζο ή καθαρισμένες, έτοιμες για βράσιμο αν δεν είναι η εποχή τους</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι μυρώνια</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι άνηθο</li>
<li class="ingredient">1 ματσάκι μάραθο</li>
<li class="ingredient">4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</li>
<li class="ingredient">3 ντομάτες ψιλοκομμένες</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους</li>
<li class="ingredient">1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li class="ingredient">χυμό από ½ λεμόνι</li>
<li class="ingredient">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Βάζετε τα φασόλια να βράσουν σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτετε αλάτι.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Στο μεταξύ πλένετε καλά και καθαρίζετε τα χόρτα. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε τα χόρτα, τα μυρωδικά χοντροκομμένα, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαραθόσπορο και τα προβρασμένα φασόλια. Αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 25 λεπτά επιπλέον.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 4</h4>
<p class="instructions">Προσθέτετε τις αγκινάρες στο τέλος κι ανακατεύετε μια δυο φορές προσεκτικά. Ρίχνετε το λεμόνι, επιπλέον αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με λίγο επιπλέον μάραθο ψιλοκομμένο.</p>
<p class="instructions">olivemagazine.gr </p>
</div>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα