Manhattan

<p><span>Το Manhattan είναι ένα εύκολο κοκτέιλ που πρωτοφτιάχτηκε στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη, στις αρχές του 1870, και ταιριάζει πολύ σε μία κρύα χειμωνιάτικη έξοδο.</span><br /><br /><span>Υλικά</span><br /><span>40 ml ray whiskey</span><br /><span>40 ml γλυκό vermouth (πχ Martini Rosso)</span><br /><span>1 σταγόνα Angostura Bitters</span><br /><span>1 κερασάκι maraschino για γαρνίρισμα</span><br /><br /><span>Εκτέλεση</span><br /><span>Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο σέικερ με πάγο και ανακατεύουμε. Το ανακάτεμα στο shaker θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να παγώσουν και να αναμειχθούν μεταξύ τους, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να αραιώσει το ποτό.</span><br /><span>Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι του martini ή σε old fashion (χαμηλό), και γαρνίρουμε με το κερασάκι Maraschino.</span></p>
<div><br /><br /><a target="_blank">monopoli.gr</a></div>

Σχετικά άρθρα