Αρχική / Συνταγές / Κριθαρότο σε 15 λεπτά
Κριθαρότο σε 15 λεπτά thumbnail

Κριθαρότο σε 15 λεπτά



Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλετε πίτσα…


Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο..



 

Συστατικά




  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια

  • λίγα μανιτάρια σε φέτες

  • λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους

  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο

  • 125 ml κρασί λευκό

  • χυμός από μισό λεμόνι

  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο

  • 100 ml γάλα 3,5% λιπαρά

  • πιπέρι

  • παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα


Μέθοδος Εκτέλεσης



 



  • Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.

  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  • Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.

  • Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".

  • Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

  • Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.


http://akispetretzikis.com/ 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X