Κριθαρότο σε 15 λεπτά

<div class="ingredients">
<div class="title">
<p>Πιο γρήγορο και από το να παραγγείλετε πίτσα…</p>
<p>Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο..</p>
</div>
<div class="title"> </div>
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</li>
<li>150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια</li>
<li>λίγα μανιτάρια σε φέτες</li>
<li>λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους</li>
<li>300 γρ. κριθαράκι μέτριο</li>
<li>125 ml κρασί λευκό</li>
<li>χυμός από μισό λεμόνι</li>
<li>500 γρ. ζωμό κοτόπουλο</li>
<li>100 ml γάλα 3,5% λιπαρά</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα</li>
</ul>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<p> </p>
<ul>
<li>Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσουν.</li>
<li>Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πανσέτα. Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.</li>
<li>Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.</li>
<li>Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε και το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.</li>
<li>Τσεκάρουμε να δούμε αν έχει βράσει το ζυμαρικό και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Πρέπει να είναι "al dente".</li>
<li>Τρίβουμε λίγο πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.</li>
<li>Αφήνουμε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα.</li>
</ul>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com/</a> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα