Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σκληρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – Σαμαρά
Σκληρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – Σαμαρά thumbnail

Σκληρή αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – Σαμαρά

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ευ. Μεϊμαράκη και τον Αντ. Σαμαρά ξέσπασε όταν ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε από το παρελθόν την εταιρία που επελέγη για την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, τονίζοντας ότι οι δυο πλευρές είχαν συνεργαστεί για τα πληροφοριακά συστήματα στο Μαξίμου. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος μέσω συνεργατών του κατηγόρησε τον Ευ. Μεϊμαράκη ότι ψεύδεται και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρία συνεργάζονταν με τη ΝΔ από την περίοδο που ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος. 

Μεϊμαράκης: Ολοι γνώριζαν – Φταίω εγώ που τους εμπιστεύτηκα»

Την πρόθεσή του να παραδώσει τη θέση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τη Συγγρού. 

«Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ. Και ευχαρίστως θα την παρέδιδα. Και είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο αλλά και μετά τις εκλογές. Και κανείς δεν ήθελε. Αλλωστε μετά τις εκλογές όπως θυμάστε έγινε μία άτυπη συζήτηση, εγώ ευχαρίστως είπα να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου, γιατί συμμετέχω στη διαδικασία και διεκδικώ και θα πρέπει και ο Τζιτζικώστας να παραιτηθεί από περιφερειάρχης. Διότι αυτός έχει εκτελεστική εξουσία και διαχείριση. Εγώ είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του προέδρου του μεταβατικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.


Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε για τη θέση του μεταβατικού προέδρου, εκτός από την Μαριέτα Γιαννάκου που πρότεινε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ονόματα των Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Δημήτρη Σιούφα και Άννας Μπενάκη.

«Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου, να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος. Εκτιμώ πάρα πολύ την κα. Γιαννάκου, την σέβομαι, θα μπορούσε να ήταν αυτή, όπως θα μπορούσε να ήταν και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης ή ο Δημήτρης Σιούφας ή η κα Άννα Μπενάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Απολύτως τεχνικό πρόβλημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί»

«Κατά τη γνώμη μου το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί, έπρεπε να ζητήσουμε συγνώμη και να δούμε πως με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο να προχωρήσουμε τη διαδικασία η οποία ήδη έχει ξεκινήσει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης σχετικά με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ενημερώσω ότι όλοι γνώριζαν την συγκεκριμένη εταιρεία διότι αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ. Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν και να ζητούν ακόμη και την παραίτηση του προέδρου ο οποίος με το τεχνικό θέμα δεν έχει καμία ανάμειξη».

Μεϊμαράκης για Βορίδη: Ηξερε την εταιρεία, είχε και δικηγορικές συνεργασίες

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε βολές εναντίον του Μάκη Βορίδη ο οποίος με δηλώσεις του σήμερα αναρωτήθηκε γιατί ενώ έχουν περάσει 24 ώρες ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος δεν έχει ζητήσει μία συγνώμη.

«Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης που διετέλεσαν όταν έδωσαν τέτοιες εργασίες και πρέπει να την γνώριζαν την εταιρεία, όπως και τους ανθρώπους της, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μία συγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και απ’ ότι ξέρω την ήξερε την εταιρεία και απ’ ότι ξέρω είχε και δικηγορικές συνεργασίες μαζί. Ταυτόχρονα να πω ότι και οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί. Θα έλεγα να είναι όλοι πιο προσεκτικοί».

Μεϊμαράκης: Και ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία

Ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη ότι ενήμερος για την εταιρεία ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Θέλω να πω ότι και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι; Και γιατί την ώρα που έγινε κάτι τεχνικό, που πλήττει την εικόνα της ΝΔ και το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να δούμε πως θα το σώσουμε, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και κάνουν προσωπικές επιθέσεις και βρίσκουν ως πεδίο αντιπαράθεσης εκείνη την ώρα και ζητούν και την παραίτησή μου. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το επιλύσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. 

Και συνέχισε λέγοντας: «Ευθύνες σαφώς υπάρχουν. Ο Γραμματέας του κόμματος γνώριζε την εταιρεία, ο γενικός διευθυντής γνώριζε την εταιρεία, ο διευθυντής μηχανοργάνωσης έχει συνεργαστεί μαζί της, το μέγαρο Μαξίμου επί Αντώνη Σαμαρά είχε συνεργαστεί με την εταιρεία και όλοι εγγυήθηκαν ότι θα γίνει σωστή διαδικασία. Καλά τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ; Πράγματι έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα».

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρείας γνωστοποίησε ο Β. Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.

Τι απάντησε η πλευρά Σαμαρά

Εκπληκτο δηλώνει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή όσα υποστήριξε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ενήμερος για την εταιρία η οποία ανέλαβε τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα εξης: 

«Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις αναφορές του προσωρινού προέδρου της Ν.Δ. κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρεία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Γιατί:

Πρώτον, η επιλογή της εταιρείας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ είχε αρχικά επιλεγεί από τη διεύθυνση πληροφορικής και τη διεύθυνση προμηθειών της ΝΔ άλλη εταιρεία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης εταιρείας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο κ. Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρεία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας επιλεγεί από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 ευρώ/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μεϊμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρείες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μεϊμαράκη. 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Συνεργάτες Σαμαρά: Όσοι έχουν ευθύνες να μην τις μεταθέτουν αλλού

Νωρίτερα οι ίδιοι κύκλοι μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι: «Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. 

Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; 

Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; 

Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».


www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X