Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Κινητά και tablets: Δείτε τι συμβουλεύουν οι παιδίατροι
Κινητά και tablets: Δείτε τι συμβουλεύουν οι παιδίατροι  thumbnail

Κινητά και tablets: Δείτε τι συμβουλεύουν οι παιδίατροι

Σήμερα τα παιδιά είναι πολύ εξοικειωμένα με τα κινητά και τα tablet. Οι γνώσεις τους μπορεί να εκπλήξουν ακόμα και έναν ενήλικα. Η νέα γενιά είναι σίγουρα η γενιά της τεχνολογίας. Τι επιπτώσεις έχει όμως η τόσο συστηματική χρήση της από τα παιδιά; 


Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι συστήνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Μας προειδοποιεί ότι τα παιδιά δεν πρέπει να αφιετρώνουν χρόνο σε κινητά κια tablet πριν την ηλικία των 2 ετών. 


Όσον αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά η χρήση τους δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 ώρες ημερησίως. Οι γονείς δε θα πρέπει να αφήνουθν τα παιδιά ανεξέλεγκτα θα πρέπει πάντα να έχουν τον έλεγχο της χρήσης είναι στο χέρι τους να αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα χρησιμοποιούν τα τεχνολογικά επιτεύγματα, τονίζει η Πρόεδρος της Ακαδημίας. 


Ας δούμε μερικές πιο συγκεκριμένες οδηγίες που εξέδωσαν οι ερευνητές: 


- Πάντα οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις δραστηριότητες των παιδιών. Με ποιους μιλάνε στα κινητά και στο διαδίκτυο; Ποιοι είναι οι διαδικτυακοί τους φίλοι; Τι λένε μαζί τους; Ξέρουν αν είναι υπαρκτά πρόσωπα ή όχι; Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πίσω από έναν διαδικτυακό φίλο μπορεί να κρύβεται ένας εγκληματίας. 


- Οι ίδιοι θα πρέπει να μην παρουσιάζουν εικόνα εξάρτησης. Αν ο γονιός είναι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι τι θα κάνει το παιδί; 


-Μάθετε στο παιδί την αξία της διαπροσωπικής επικοινωνίας (καλέστε φίλους του στο σπίτι, επισκεφθείτε τον παππού και τη γιαγιά).


- Μάθετε το παιδί να χρησιμοποιεί σωστά την τεχνολογία. Τα μέσα αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για το διάβασμα στο σπίτι. Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές αλλά και e books που μπορεί να αξιοποιήσει ένας μαθητής. 


- Ποτέ μην επιτρέπετε στο παιδί να έχει κινητό ή τάμπλετ την ώρα του φαγητού. Μην αφήνετε τα παιδιά να τα έχουν δίπλα από το κρεβάτι τους το βράδυ 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X