Ποια παράσταση αξίζει να δω αυτή τη βδομάδα;

To καλό θέατρο στην πόλη μας. Η παράσταση που ο σκηνοθέτης και συνεργάτης μας, Βασίλης Κυρίτσης σου προτείνει να δεις αυτή την εβδομάδα. “Λήθη”.

“Είναι σπουδαία  η συνάντηση επί σκηνής, του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Τάρλοου και τη νεαρή ηθοποιό Εκάβη Ντούμου ,στο θέατρο Πορεία.

«Λήθη» είναι ο τίτλος του μονόλογου που έγραψε ο Δημητριάδης.

Της σημερινής παράστασης,  προηγήθηκε άλλη, στο ίδιο θέατρο, με το ίδιο έργο, τον ίδιο σκηνοθέτη αλλά με άνδρα ηθοποιό : τον έξοχο Δημοσθένη Παπαδόπουλο.

Τώρα ,μία γυναίκα ηθοποιός, δοκιμάζει τις υποκριτικές της δυνάμεις προκειμένου να ερμηνεύσει ένα εξαιρετικά δύσκολο, σύνθετο αλλά γεμάτο ουσία, κείμενο.

Και τα καταφέρνει !   Η νεαρή ηθοποιός μας  καθηλώνει κυριολεκτικά.

Ολόγυμνη στην ΑΡΧΗ, μέσα στην μήτρα – γυάλα που την γέννησε, πορεύτηκε σε δύσβατα μονοπάτια σκέψεων, πράξεων και ευαισθησιών…Έζησε , αποδέχτηκε τη φθορά της ανθρώπινης ύπαρξης και  ντυμένη πλέον, οδεύει προς το θάνατο-ΤΕΛΟΣ.

Συγκλονιστική η ερμηνεία της Ντούμου ! Μας καθηλώνει από την πρώτη στιγμή.

Επιδέξια, σύγχρονη σκηνοθεσία, υποκριτική υψηλού επιπέδου, έργο μεγάλων απαιτήσεων…

Βασίλης Κυρίτσης

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης:

Η “Λήθη”, ο  υπαρξιακός μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη αναφέρεται σε έναν άνθρωπο στο μεταίχμιο ακριβώς όπως και η χώρα μας.  Ένα βήμα ακόμα και βυθίζεται στην ευεργετική λησμονιά της. Αρνείται  οποιαδήποτε κατάκτηση του και οποιοδήποτε κέρδος, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, υπερβαίνοντας νίκες και ήττες, μεγαλεία. Δεν επικαλείται πλέον παρά εκείνο που απομένει όταν όλα έχουν εξαντληθεί: την παραδοχή μιας ολικής εξαφάνισης.

Ο άνθρωπος μπρος στη ματαιότητα της ζωής και το αναπόφευκτο του θανάτου. Η κόρη της Έριδας, η αδερφή του Θανάτου και του Ύπνου μας αφηγείται πόσο σημαντικό είναι να αφήνεσαι στο τίποτα».

Μάθε πριν πας!

Η παράσταση παίζεται κάθε Τρίτη στις 9.00 μμ και κάθε Σάββατο στις 7.00 μμ. Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ, για τους ανέργους κάθε Τρίτη 10 ευρώ και για τους νέους κάτω των 24 ετών, 10 ευρώ.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα