Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Movember: Γιατί όλοι οι άνδρες αφήνουν μουστάκι το Νοέμβριο;
Movember: Γιατί όλοι οι άνδρες αφήνουν μουστάκι το Νοέμβριο;   thumbnail

Movember: Γιατί όλοι οι άνδρες αφήνουν μουστάκι το Νοέμβριο;

Πολλοί, ευαισθητοποιημένοι, άνδρες, παραπάνω από 20 ημέρες τώρα, κυκλοφορούν με μουστάκι. Οι περισσότεροι από αυτούς, την επόμενη εβδομάδα, όταν και αλλάζει ο μήνας, θα το ξυρίσουν. 


Αν αναρωτιέστε γιατί η απάντηση βρίσκεται στο ότι συμμετείχαν στο κίνημα Movember, που παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη.


Η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του « Mo », σύντμηση από το «μουστάκι» / moustache, και Νοεμβρίου/ November.


Το κιημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Ομως, εκτός από ένα ετήσιο check -up , το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου  και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.


Μουστάκι: Ποιο σας ταιριάζει καλύτερα;


Το μουστάκι ενός μαφιόζου


Ο Marlon Brando είχε το σωστό μουστάκι για να υποδυθεί τον νονό. Όχι παχύ (για να ξεχωρίζει από τη μάζα του υποκόσμου), πάντα προσεγμένο , σχετικά αραιό να δίνει κύρος.Το μουστάκι του αριστοκράτη Νταλί
Ο πιο απίθανος και ταλαντούχος ζωγράφος με το ιδιότυπο και τρελό μουστάκι, Σλαβατόρε Dali.Το μουστάκι του ΓΑΠ


Ενα κλασικό ελληνικό μουστάκι που δικαιολογεί την ύπαρξή του όσο τα μαλλιά λιγοστεύουν.Το μουστάκι του χίπστερ


Οι τάσεις της μόδας το ευνοούν, “μουστάκι και μούσι μαζί”. Ομως τα γένια πρέπει να είναι σχετικά κοντά ώστε να ξεχωρίσει το μουστάκι του μοντέρνου άντρα που υποστηρίζει έναν ανώτερο σκοπό και την σύγχρονη αισθητική, ταυτόχρονα!axortagos


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X