Αρχική / Υγεία / Παθολογία / Πειραιάς: Κάρτα υγείας για οικονομικά αδύναμους πολίτες
Πειραιάς: Κάρτα υγείας για οικονομικά αδύναμους πολίτες thumbnail

Πειραιάς: Κάρτα υγείας για οικονομικά αδύναμους πολίτες

Η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, σε τιμές απίστευτα χαμηλές και με αξιοπρέπεια, παρέχει σε κάθε πολίτη το επιθυμεί εφόσον ανήκει στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, η Κάρτα Υγείας που εγκαινιάζουν το Δεκέμβρη ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ) και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά.


Η Κάρτα θα παρέχεται απολύτως δωρεάν, με προκαθορισμένα οικονομικά κριτήρια.


n.platanisiotisΟ Πρόεδρος του ΙΣΠ, Νίκος Πλατανησιώτης, δήλωσε σχετικά: "Ο Ελληνικός Λαός έχει δουλέψει σκληρά τα τελευταία χρόνια, σκληρότερα από κάθε Ευρωπαίο. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να του στερήσει την πρόσβαση στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα κοινωνική συμμαχία μεταξύ των μελών της Ιατρικής & Οδοντιατρικής Κοινότητας και της Ευρύτερης Κοινωνίας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Ενωμένοι θα βγούμε από την στενωπό και θα προχωρήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας".


Δικαιούχοι


Θεωρώντας ότι το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης του Έλληνα πολίτη είναι το ποσό των 12.000 ευρώ, δηλαδή το αφορολόγητο όριο προ κρίσης, οι Σύλλογοι όρισαν το ποσό αυτό σαν εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξανόμενο για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας ως εξής:


Για 1 άτομο 12.000 ευρώ
Για 2 άτομα 19.000
Για 3 άτομα 25.000 συν 5.000 για κάθε επιπλέον άτομο


Παροχές


Η Κάρτα παρέχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο γιατρών όλων των ειδικοτήτων, διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς και οδοντιατρείων με χρέωση αποκλειστικά και μόνο τα προβλεπόμενα στο Κρατικό Τιμολόγιο.


Για παράδειγμα:
• Ιατρική επίσκεψη 10 ευρώ
• Γενική αίματος 2,88
• Σάκχαρο 2,26
• Σίδηρος ορού 3,43
• Τριγλυκερίδια 4,49
• Ουρία 2,26
• Χοληστερίνη 2,88
• Γενική ούρων 1,23
• ΗΚΓ 4,05
• Υπέρηχος μήτρας-ωοθηκών-σαλπίγγων 8,28
• Υπέρηχος κύστεως-προστάτου 8,28


Προμήθεια


Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια, μπορούν να προμηθευτούν την Κάρτα από τα γραφεία του ΙΣΠ στον Πειραιά (Αγ. Κων/νου 5, 7ος όροφος, δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο). Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι η αστυνομική ταυτότητα, το εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΟΥ, και το ΑΜΚΑ (φωτοτυπίες).


Η παραλαβή των αιτήσεων και η χορήγηση της Κάρτας ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου κι εκτιμάται ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα είναι σε πλήρη ισχύ.


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλ. 210-4178775 & 4170652 του ΙΣΠ.


virus.com.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X