Είδαμε την παράσταση "La Nonna" του Δημήτρη Πιατά

Το καλό θέατρο στην πόλη μας. Ο  σκηνοθέτης και συνεργάτης μας Βασίλης Κυρίτσης μιλά για την παράσταση που είδε και πιστεύει ότι ούτε εσείς πρέπει να χάσετε.

“Είδαμε την παράσταση «La Nonna» στο θέατρο ¨Ακάδημος¨, με τον Δημήτρη Πιατά στον επώνυμο ρόλο. Ένας δυνατός θίασος, με εκλεκτούς ρολίστες ηθοποιούς, σ’ένα σπουδαίο, λατινοαμερικάνικο, θεατρικό έργο, γεμάτο σύμβολα ουσίας. Εμβληματική και αξέχαστη, η φιγούρα και η ερμηνεία του Δημήτρη Πιατά.

Αχόρταγος για ¨…σαλαμάκια¨, ανθρώπους και εξουσίες πεινάει, διαρκώς πεινάει, για περισσότερα…

Γλυκόπικρο γέλιο, με νόημα, σε μια καλοστημένη παράσταση. Μία επιτυχία που έρχεται από τα παλιά να κατακτήσει και το σήμερα!

Όταν μυαλό και αισθήσεις συμπλέουν αρμονικά, τότε το κοινό αισθάνεται αγαλλίαση και ευφορία”.

Βασίλης Κυρίτσης. 

Η υπόθεση του έργου

Μια βουλιμική γιαγιά τρώει ακατάπαυστα, εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια προκειμένου να ικανοποιήσει τη βουλιμία της . Τοποθετημένη χρονικά στην Αργεντινή της χρεοκοπιάς και του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου η παράσταση μιλά για τις ανθρώπινες αδυναμίες αλλά και την κοινωνική αποσύνθεση σε έναν κόσμο που καταρρέει. Η “Νόννα¨εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό  δεκαπέντε χρόνια πριν σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Επιστρέφει πάλι με το Δημήτρη Πιατά στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στη σκηνοθεσία. Αργεντίνικη μουσική παίζει ζωντανά ο  Ηρακλής Βαβάτσικας.

Πρωταγωνιστούν : Πάνος Σκουρολιάκος, Λουκία Πιστιόλα, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Φλωκατούλας, Χρύσα ΒεντούρηΜαρία Κυριάκη. Την μετάφραση έχει επιμεληθεί η Ελένη Μπογιατζίδου και τις χορογραφίες ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Θέλετε να δείτε δωρεάν την παράσταση; Ελάτε εδώ!

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Τετάρτη – Πέμπτη : 20.00, Παρασκευή : 21.30, Σάββατο : 18.30 (λαική) και 21.30

Tιμές εισιτηρίων :Γενική είσοδος : €22 Φοιτητικό – λαική : €14 Άνεργοι-Συνταξιούχοι : €12, τηλ. Θεάτρου 210 3625119.

 

Σχετικά άρθρα