Πήγαμε θέατρο! "Ουρανός Κατακόκκινος" με τη Λυδία Κονιόρδου

Η συνεργάτιδά μας, Έφη Ζωγράφου σου προτείνει την παράσταση που είδε και πιστεύει πως και εσύ αξίζει να δεις. 

Το θέατρο, δίπλα από την είσοδο μια πολυκατοικίας. Πόρτα με τζάμια. Και από μέσα  κάτι σαν κοινόχρηστος χώρος με καρέκλες στη σειρά, έτοιμος να φιλοξενήσει την γενική συνέλευση του κτιρίου. Απορία, δυσφορία, αμηχανία.

Και αρχίζει η παράσταση. Μια εμπνευσμένη ιδέα. Σύνθεση τρίων μονολόγων από τα έργα “ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ” και “Σ´ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ” της Αναγνωστάκη.

Ένας λόγος που σου τρυπά ανελέητα την ακοή και τον νου. Τρεις γυναίκες μάρτυρες, τρεις καθημερινές ιστορίες, τρεις αλήθειες που αναζητούν απεγνωσμένα  την κοινωνία και αυτή είναι άφαντη.

Και μία ηθοποιός. Δεν μπορείς παρά να την κοιτάς στα μάτια, να ακολουθείς κάθε κίνηση των μελών του σώματός της σαν υπνωτισμένη όχι μόνο από το ταλέντο αλλά και από την συμμετοχή του μυαλού της στην διαδικασία..

Έτσι το θέατρο κάνει και πάλι το θαύμα του. Στο πεζοδρόμιο της Δεινοκράτους. Και με όλη την Δεινοκράτους παρέα.

Δεν ξέρω τι να πω για την σκηνοθεσία. Θαρρείς και προσπαθούσε να  λύσει προβλήματα. Χωροταξικά, τεχνικά. Ο ρόλος των παιδιών δεν μου ήταν σαφής. Ήταν μια παρέμβαση χωρίς χρησιμότητα.

Η παράσταση ήταν η Κονιόρδου. Και ο βαθύς επαναστατικός λόγος της Λούλας Αναγνωστάκη.
Τι μεγάλη υπόθεση να μην είσαι ¨μέσος όρος¨.

Η Έφη ζωγράφου είναι διαφημίστρια και λάτρης του καλού θεάτρου.

Όσα πρέπει να ξέρεις για την παράσταση “Ουρανός Κατακόκκινος”

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 5/6 κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ.  στον πολιτιστικό χώρο «Προσωρινός», Δεινοκράτους 103, στο Κολωνάκι. Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και για τους ανέργους 10. Μπορείς να κάνεις κράτηση στο  6932 500545.

 

 

Σχετικά άρθρα