Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Η Γαλλία αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.
Η Γαλλία αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων. thumbnail

Η Γαλλία αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.

Στη μνήμη των 130 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Παρίσι αποδίδει φόρο τιμής η Γαλλία.


Πάνω από 1.000 συγγενείς των θυμάτων έχουν προσκληθεί στην επίσημη τελετή που διοργανώθηκε στο Ινβαλίντ, παρουσία του πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.Ο Φ. Ολάντ έχει ζητήσει εδώ και μέρες από τον γαλλικό λαό να τοποθετήσει μια γαλλική σημαία στα σπίτια του: "Συμμετάσχετε βάζοντας στα σπίτια σας τη σημαία".

Φρανσουά Ολάντ: Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε "επίσημα" σήμερα να κάνει τα πάντα για να "καταστρέψει τον στρατό των φανατικών" που διέπραξε τη σφαγή της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας του στο Μέγαρο των Απομάχων (Invalides).Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κατήγγειλε "μια ορδή φονιάδων" που έδρασε "στο όνομα ενός τρελού σκοπού και ενός προδομένου Θεού".


"Δεν θα ενδώσουμε ούτε στο φόβο ούτε στο μίσος. Αυτοί που έπεσαν νεκροί στις 13 Νοεμβρίου ενσάρκωναν τις αξίες μας, και είναι καθήκον μας σήμερα περισσότερο από ποτέ οι αξίες αυτές να ζήσουν. Αν ο θυμός μας έχει κυριεύσει, θα τον διοχετεύσουμε στην ήρεμη αποφασιστικότητα να προασπίσουμε την ελευθερία", δήλωσε ο Ολάντ.Επιπλέον, το γαλλικό πρακτορείο AFP δημιούργησε μια ιδιαίτερη εικόνα θέλοντας με τη σειρά του να τιμήσει τα θύματα των επιθέσεων, στην οποία τα ονόματα των νεκρών σχηματίζουν τον πύργο του Άιφελ:Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X