Ο νικητής του Μπορώ μας προτείνει μια παράσταση!

Ο νικητής του e-μπορώ.gr, ο 48χρονος οικονομολόγος Ηλίας Μεντζάλης, που κέρδισε μία διπλή πρόσκληση και παρακολούθησε την παράσταση «La nonna» με τον Δημήτρη Πιατά, μας έγραψε τις εντυπώσεις του, μας έκανε και αυτός τη δική του θεατρική πρόταση. Να δούμε, τη Φάρμα των Ζώων, στο θέατρο Αθηναΐδα.

«Πήγα στην παράσταση με την σύντροφό μου και σας ευχαριστώ πολύ, περάσαμε πάρα πολύ ωραία, ήταν μια εξαίρετη παράσταση. Ήταν μια αλληγορία όπου η νόνα, η γιαγιά, αντιπροσώπευε την εξουσία και η εξουσία θα μπορούσε  να είναι μια τάξη αριστοκρατίας, θα μπορούσε να είναι η τρόικα ή αυτοί που είναι πίσω από την τρόικα. Όλοι την τάιζαν, όλοι την πρόσεχαν, αλλά κανείς δεν την ήθελε. Δούλευαν όλο και περισσότερο, αυτό δηλαδή που γίνεται και σήμερα, δίνοντας όλο και περισσότερα στην νόνα  και αυτοί που δούλευαν περισσότερο γίνονταν όλο και πιο φτωχοί.  Στο τέλος, πρώτα πέθαναν αυτοί που εργάζονταν πιο πολύ, τελευταίος πέθανε αυτός που δεν εργαζόταν και έμεινε να ζει η νόνα, η εξουσία.Ήταν καθαρά μια παράσταση για σκεπτόμενους ανθρώπους και έτσι έπρεπε να την αντιμετωπίσει κάποιος για να την καταλάβει. Μια παράσταση που μιλά για όλα αυτά τα δύσκολα που ζούμε στην Ελλάδα. Φοβόμαστε για το μέλλον.  Φοβάμαι κι εγώ μήπως χάσω τη δουλειά μου. Απολύθηκαν ήδη δύο άτομα στην εργασία μου. Η κρίση είναι κατά την γνώμη μου τεχνητή, για να πάρουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Είναι προσχεδιασμένη από τότε που μπήκαμε στο ευρώ. Μας έβαλαν στο ευρώ βάσει σχεδίου για να μην μπορούμε να κόψουμε νόμισμα και να οδηγηθούμε σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι είναι οργανωμένο αυτό και γίνεται διεθνώς. Για να χτυπήσουν τη μεσαία τάξη και να υπάρξει ένα χάσμα, οι φτωχοί και οι πλούσιοι”.

Ο κύριος Μεντζάλης, μάλιστα, μας προτείνει να παρακολουθήσουμε μία ακόμη παράσταση που εστιάζει στα κακώς κείμενα της εποχής:

«Μου αρέσουν πολύ τα έργα που με κάνουν να προβληματιστώ. «Η φάρμα των ζώων» που παίζεται στην Αθηναΐδα, αναφέρεται στην περίοδο του σταλινισμού και παρομοιάζει τους ανθρώπους με ζώα, τα γουρούνια ας πούμε ήταν τα κομματικά στελέχη επί Στάλιν. Μου άρεσε ο τρόπος γραφής του Όργουελ  αλλά και ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης.

“Δεν έμοιαζε με  θεατρικό έργο, ήταν λίγο σαν αφήγηση με σκηνικά ευρήματα, ενώ είχαν φορέσει και κάποια προσωπεία. Παρότι ήταν αντίθετο στην ιδεολογία μου, σε όποιο χώρο και να ανήκει ένα έργο,αν είναι έξυπνο μου αρέσει. Ανεξάρτητα αν το δέχομαι ή όχι”.

Η παράσταση «Η φάρμα των ζώων» που προτείνει ο αναγνώστης του e-μπορώ.gr παίζεται στο θέατρο «Αθηναΐδα» με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Βασιλάκο, Τατιάνα Παπαμόσχου, Πηνελόποη Σεργουνιώτη και Ρένο Χαραλαμπίδη.

Η υπόθεση του έργου:  Μία ομάδα ζώων που δεν αντέχουν άλλο την ανευλευθερία αποφασίζουν να κάνουν την επανάστασή τους. Αυτό που θέλουν είναι μια κοινωνία ζώων που θα βασίζεται στην ισότητα, στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη. Τότε, η δίψα για την εξουσία διαφθείρει  ζώα και ανθρώπους μεταλλάσσοντάς τους σε κτήνη.

Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή –Κυριακή, 21:00
Τηλέφωνο: 210.3477.878
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 10 ευρώ

Αν θες να κερδίσεις προσκλήσεις για την παράσταση “Η Φάρμα των Ζώων” πάτησε εδώ.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα