Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μεγάλη διαμαρτυρία για το κλίμα στο Παρίσι.
Μεγάλη διαμαρτυρία για το κλίμα στο Παρίσι. thumbnail

Μεγάλη διαμαρτυρία για το κλίμα στο Παρίσι.Σειρές από εκατοντάδες παπούτσια έχουν κατακλύσει την περιοχή κοντά στην περίφημη Place de la République στο Παρίσι.


Οι ακτιβιστές επέλεξαν αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας εν όψει της συνόδου για το κλίμα, από την στιγμή που έχουν απαγορευθεί οι συγκεντρώσεις κι οι διαδηλώσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. 


«Είναι για την ελπίδα. Βλέπετε καθώς περπατάτε ανάμεσα στα παπούτσια τα μηνύματα για την επόμενη γενιά. Επίσης παπούτσια τα οποία έχουν φυτά μέσα τους. Υπάρχουν παπούτσια, που αντιπροσωπεύουν τον Πάπα και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Έτσι υπάρχουν μερικά πραγματικά φωτεινά σημεία σε αυτήν την κατά τα άλλα μελαγχολική εγκατάσταση», διευκρίνισε η Έμμα Ρούμπι Σακς, μέλος της Avaaz.


Τα παπούτσια του Πάπα Φραγκίσκου 


Τα παπούτσια του γ.γ. του ΟΗΕ 


Σύμφωνα με τα μέλη των ΜΚΟ, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι επρόκειτο να διαδηλώσουν στο Παρίσι ζητώντας από τους ισχυρούς του πλανήτη να λάβουν μέτρα για την σωτηρία του.


Αλλά λόγω των μέτρων ασφαλείας επιδίδονται σε εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας, επιστρατεύοντας την ευρηματικότητά τους. 
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X