Αρχική / Άροδος: Συμβουλευτικά Προγράμματα για γονείς παιδιών νηπιαγωγείου – δημοτικού
Άροδος: Συμβουλευτικά Προγράμματα για γονείς παιδιών νηπιαγωγείου - δημοτικού thumbnail

Άροδος: Συμβουλευτικά Προγράμματα για γονείς παιδιών νηπιαγωγείου – δημοτικού

«ΑΡΟΔΟ» –Κέντρο Συμβουλευτικής  & Ψυχοθεραπείας


Επιστημονικά Υπεύθυνη: Όλγα Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια


Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών


 Λίγα Λόγια για το Αρόδο


Αρόδο στη ναυτική ορολογία σημαίνει σύντομη παραμονή πλοίου έξω από το λιμάνι. Εμπνευσμένοι από τον ναυτικό αυτό όρο, δημιουργήσαμε το «Αρόδο, Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής». Στο «Αρόδο» θεωρούμε την ψυχοθεραπεία ως μια διαδικασία, όπου κάποιος παραμένει για σύντομο διάστημα ώστε να επιστρέψει στο λιμάνι του ή να δημιουργήσει ένα διαφορετικό λιμάνι μέσα από μια άλλη αφήγηση.


Η Συμβουλευτική και η Ψυχοθεραπεία έχουν σαν στόχο  να μας βοηθήσουν  ν' αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα θέματα της ζωής και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους, να κάνουμε τις επιλογές που πραγματικά επιθυμούμε,  να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε καταστάσεις και άτομα, να είμαστε σε επαφή με τις πραγματικές μας ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα. 


Συμβουλευτικά Προγράμματα για γονείς παιδιών νηπιαγωγείου – δημοτικού


Στο Αρόδο παρέχουμε πληθώρα συμβουλευτικών προγραμμάτων για παιδιά και τους γονείς τους. Οι γονείς μέσα από τις σχέσεις και την επικοινωνία με τα παιδιά επηρεάζουν με τρόπο καθοριστικό τη διαμόρφωσή της προσωπικότητα τους αλλά και την πορεία της ανάπτυξης τους ως πρότυπα αλλά και ως σταθερά σημεία αναφοράς.


Ο γονεϊκός ρόλος είναι δύσκολος και απαιτητικός σε μια κοινωνία και εποχή που διαρκώς αλλάζει καθιστώντας την ανάγκη των γονιών για ενημέρωση και υποστήριξη σημαντική.


Βασικός στόχος των προγραμμάτων μας για γονείς είναι η καλλιέργεια της ποιότητας των συναισθηματικών σχέσεων στην οικογένεια, η συνεπής και σταθερή οριοθέτηση από τον γονέα, η ενίσχυση της υπευθυνότητας και αυτονομίας των παιδιών καθώς αυτοί αποτελούν τους βασικούς άξονες ενός μοντέρνου τρόπου διαπαιδαγώγησης,  που συμβάλλει αποφασιστικά στην υγιή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.


Τα προγράμματα μας στηρίζονται σε βιωματικές διαδικασίες και ψυχοεκπαιδευτικές τεχνικές μέσα από τις οποίες οι γονείς μπορούν να εκφράσουν αγωνίες και προβληματισμούς σχετικά με το ρόλο τους, να ενισχυθούν και να εμψυχωθούν στις δυσκολίες του ρόλου τους, να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των ιδίων και των παιδιών τους, να έρθουν σε επαφή με τρόπους επικοινωνίας που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια, να υποστηριχθούν οι ίδιοι στο ρόλο τους ώστε να προσφέρουν στα παιδιά ένα σταθερό πλαίσιο ασφάλειας και αποδοχής.


Ακολουθεί ένα ενδεικτικό πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2015. Οι συναντήσεις αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν και στο χώρο σας. Ακόμη, μπορεί να τροποποιηθούν αν, μετά από συζητήσεις μαζί σας, προκύψουν άλλες πιο εξατομικευμένες ανάγκες για τους μαθητές και τα παιδιά σας.


Στη διάθεση σας για περαιτέρω  διευκρινίσεις,


Με εκτίμηση,


Όλγα Κωνσταντίνου


«Αρόδο» – Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, τηλ. Επικοινωνίας: 210 66 54 090


 


 


 


 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ και ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ


Α/ΑΩΡΑΤΙΤΛΟΣΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ16Χ 2 ωροΣυμβουλευτική Γονέων
  • Πρώτες μέρες στο σχολείο. Αποχωρισμοί και δυσκολίες. Πώς να κάνω ευκολότερη τη μετάβαση του παιδιού μου στο σχολείο;

  • «Οι γονείς μου δεν ζουν πια μαζί» . Μιλώντας και αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα του διαζυγίου

  • Πένθος και Απώλεια. Μιλώντας στα παιδιά για τον θάνατο και για αρρώστειες που απειλούν τη ζωή

  • Είναι αγένεια, είναι πείραγμα ή είναι bullying; Τρόποι αναγνώρισης και αντιμετώπισης

  • Το ασυγκράτητο ποτάμι. Ο πόνος του να μην υπάρχουν όρια και κανόνες

  • Αντιμετωπίζοντας τους φόβους των παιδιών μας 


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X