2 καλές ταινίες για το σαββατοκύριακο;

Δυο ταινίες για τις οποίες ακούσαμε πολύ καλές κριτικές και θέλουμε αυτό το Σαββατοκύριακο να παρακολουθήσουμε. Δυο θρύλοι της μεγάλης οθόνης, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Άντονι Χόπκινς πρωταγωνιστούν στις επιλογές μας.

Θέλετε να έρθετε μαζί μας; 

 

“Οδηγός Αισιοδοξίας” -Silver Lining Playbook

Aμερικανική ταινία, κομεντί, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Πρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ.

Δάκρυσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πριν από λίγες μέρες καθώς εξηγούσε στην Αμερικανίδα δημοσιογράφο Κέιτι Κούρικ του τηλεοπτικού δικτύου ABC, το πόσο συναισθηματικά δεμένος νιώθει με την ιστορία και τους ψυχικά διαταραγμένους χαρακτήρες της ταινίας «Οδηγός Αισιοδοξίας» στην οποία πρωταγωνιστεί.

O 69χρονος, ηθοποιός, βρέθηκε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του, Μπράντλεϊ Κούπερ και τον σκηνοθέτη  Ντέιβιντ Ο Ράσελ να συζητούν για τα ψυχολογικά προβλήματα και πώς αυτά επηρεάζουν την ζωή μας, με αφορμή τη διπολική διαταραχή από την οποία πάσχει ο γιος του σκηνοθέτη. Αυτή η ασθένεια άλλωστε, ήταν η αφορμή για να γυρίσει ο Ο Ράσελ τη νέα του ταινία.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον Πατ, έναν πρώην δάσκαλο που μόλις βγήκε από το ψυχιατρείο. Θα μείνει στο πατρικό του, μαζί με τον θεότρελο πατέρα του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, φανατικό οπαδό των Philadelfeia Eagles που έχει σαν μοναδική του ασχολία να τζογάρει σε αγώνες, από το σπίτι. Θα θελήσει να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή, να ξανακερδίσει την γυναίκα του. Μάταια όμως. Εκείνη θέλει να μείνει μακριά του. Δικαστικά μέτρα, του απαγορεύουν να την πλησιάσει. Η κατάσταση γίνεται πιο περίπλοκη και αστεία όταν εμφανίζεται η Τίφανι. Μια νέα χήρα που μετά το θάνατο του συζύγου της θέλει να κάνει σεξ με τον οποιονδήποτε. Θα καταφέρει να ρίξει στο κρεβάτι της τον Πατ; Εκείνος φαίνεται πως θέλει να μείνει πιστός στην πρώην. 

Οι κριτικές μιλούν για εξαιρετικές ερμηνείες που ξεφεύγουν από τα χολιγουντιανά κλισέ και για έναν πολύ καλό Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η ερμηνεία του  άλλωστε τον έφερε και πάλι στην τελική ευθεία για Όσκαρ, στην διεκδίκηση της καλύτερης ερμηνείας β’ ανδρικού ρόλου. 

 Χίτσκοκ.

Aμερικανική ταινία, βιογραφική, σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάζι. Πρωταγωνιστούν οι:   Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τζέσικα Μπίελ και Τόνι Κολέτ

Όσοι αγάπησαν τις ιστορίες μυστηρίου του μεγάλου σκηνοθέτη, θα την λατρέψουν. Μια βιογραφική ιστορία με αρκετή δόση χιούμορ. Είναι δεκαετία του 60, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ έχει ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με την ταινία  «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων», η εμφάνισή του στην τηλεόραση μέσα από την σειρά “Alfred Hitchkock presents”μοιάζει να τον έχει κουράσει. Θέλει να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, επιλέγει μια ιστορία με πολύ μυστήριο, ερωτισμό και διαστροφή.

Καταλήγει στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Μπλοχ το γνωστό σε όλους μας «Ψυχώ». Οι παραγωγοί αρνούνται να στηρίξουν το νέο του εγχείρημα εκείνος όμως, δε διστάζει να ρισκάρει τη φήμη του, να υποθηκεύσει την περιουσία του προκειμένου να τα καταφέρει. 

Η ταινία παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στους κινηματογράφους. Οι πρώτες κριτικές μιλούν για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των άγνωστων πτυχών της ζωής του Χίτσκοκ από τον Σάσα Γκερβάσι (είναι ο σεναριογράφος του Τhe terminal) και  μια πολύ καλή ερμηνεία του Άντονι Χόπκινς. Δεν έχουμε παρά να το διαπιστώσουμε.

 

 

Σχετικά άρθρα