Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: «Ας ξεχάσουν οικουμενικές – Θα κριθούμε το φθινόπωρο του 2019»
Τσίπρας: «Ας ξεχάσουν οικουμενικές - Θα κριθούμε το φθινόπωρο του 2019» thumbnail

Τσίπρας: "Ας ξεχάσουν οικουμενικές – Θα κριθούμε το φθινόπωρο του 2019"

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον τόνο έδωσε από τα πρώτα λόγια της ομιλίας του: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», είπε συγκεκριμένα. 

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι αν υπάρχει αστάθεια, υπάρχει στην άλλη πλευρά και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν λοιπόν υπάρχει πράγματι αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, αυτή βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων. Σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που τρεις μήνες δεν μπορεί ούτε εκλογές να κάνει για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Και επιδίδεται διαρκώς σε μια ανέξοδη και αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική, στα πλαίσια μιας ατέρμονης προεκλογικής εσωκομματικής διαδικασίας. Και σε ένα ΠΑΣΟΚ ουρά μιας παραλυμένης και στρατηγικά αποσταθεροποιημένης δεξιάς, που δεν μπορεί να στοιχηθεί ούτε στο ελάχιστο με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία». 


 

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον τόνο έδωσε από τα πρώτα λόγια της ομιλίας του: «Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά», είπε συγκεκριμένα. 

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι αν υπάρχει αστάθεια, υπάρχει στην άλλη πλευρά και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν λοιπόν υπάρχει πράγματι αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, αυτή βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων. Σε μια αξιωματική αντιπολίτευση που τρεις μήνες δεν μπορεί ούτε εκλογές να κάνει για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Και επιδίδεται διαρκώς σε μια ανέξοδη και αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική, στα πλαίσια μιας ατέρμονης προεκλογικής εσωκομματικής διαδικασίας. Και σε ένα ΠΑΣΟΚ ουρά μιας παραλυμένης και στρατηγικά αποσταθεροποιημένης δεξιάς, που δεν μπορεί να στοιχηθεί ούτε στο ελάχιστο με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».


VIDEO1-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μιντιακό σύστημα που ξεψυχά και βρυχάται αναφέροντας: «Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους». Συνέχισε δε λέγοντας: «αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι: «Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό τους. Και ας ξεχάσουν τα σενάρια της παρένθεσης και τις οικουμενικές κυβερνήσεις. Τις κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός, όχι τα παράκεντρα εξουσίας. Τις κυβερνήσεις σε αυτό τον τόπο τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός, όχι τα παράκεντρα εξουσίας. Κάποτε τις κατέβαζε το παλάτι, τώρα το παλάτι μας τελείωσε. Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα πετύχουμε στους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας φροντίσουν να αντέξουν κι αυτοί μέχρι τότε, γιατί τα τζάμπα δανεικά τελείωσαν».


VIDEO2-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ο πρωθυπουργός είπε ότι «κόντρα στις καταστροφολογίες εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία». 

Και πρόσθεσε: «Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών».

«Η διατήρηση του καθεστώτος των 100 δόσεων είναι πολλαπλά ευεργετική για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και για τα δημόσια ταμεία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε: «Και εδώ διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, όπως διαψεύστηκαν και για τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «τα τελευταία στοιχεία διαψεύδουν τις προβλέψεις για ύφεση στο 2,5% και αντίθετα, κάνουν λόγο για μηδενική ύφεση ή ακόμα και για οριακή ανάπτυξη εντός 2015. Τα κρατικά έσοδα έχουν αυξηθεί και ταυτόχρονα φαίνεται αυξημένη και η κατανάλωση». 

«Μπορεί κανείς», είπε ο πρωθυπουργός, «να τολμήσει την εκτίμηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση πέτυχε μετά από συζητήσεις μηνών με διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, την δημιουργία ειδικής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα εξετάζει το πρόγραμμα που υλοποιείται στην χώρα μας».


VIDEO 3- ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις χωρίς περαιτέρω επώδυνες περικοπές και την ίδια στιγμή θα επιχειρήσουμε να βγάλουμε και τα κάστανα από τη φωτιά, γιατί το χρωστάμε στις επόμενες γενιές», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι «για πρώτη φορά θα επιχειρήσουμε να πιάσουμε το στόχο της εξοικονόμησης του 1% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου -που ψήφισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι-, όχι με οριζόντιες περικοπές αλλά με τον εξορθολογισμό του συστήματος». 

Τόνισε, ότι «-όπως επισήμανε και στους αρχηγούς στο συμβούλιο του Σαββάτου, αλλά μάλλον δεν το κατάλαβαν και έδιναν λάθος διαρροές-, το 0,6% έχει ήδη επιτευχθεί, ότι αυτό που μας απομένει είναι 0,4% και λέμε ότι μπορεί να βρεθεί χωρίς να πειράξουμε τις κύριες συντάξεις και σώζοντας το μεγαλύτερο μέρος των επικουρικών ίσως και όλες».

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική περί αντιπολιτευτικής υποκρισίας ως προς το ασφαλιστικό, κατηγορώντας τα κόμματα που ενώ ψήφισαν τόσες περικοπές συντάξεων, το PSI, και που καλούσαν την κυβέρνηση να υπογράψει τα πάντα, τώρα κουνούν το δάκτυλο και αρνούνται να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ενιαίας εθνικής γραμμής για την προστασία των κύριων και επικουρικών συντάξεων. 


VIDEO 4 – ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

Μίλησε για υποκρισία που έχει ξεπεράσει τα όρια, εκ μέρους των κομμάτων, αλλά και από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος. Όχι για τους αγώνες που πρέπει να γίνουν και που ενισχύουν τη διαπραγματευτική δυνατότητα της κυβέρνησης, όπως διευκρίνισε, αλλά γι' αυτούς που έχουν το θράσος, όπως είπε, να μιλάνε ενώ τον Ιούλη διοργάνωναν συλλαλητήρια για το «ναι σε όλα», «η ίδια ηγεσία που έχει το θράσος σήμερα να μιλά».

Στο πεδίο της καταπολέμησης της ανεργίας επίσης έχουν γίνει σημαντικά βήματα ανέφερε ο πρωθυπουργός:

α: Από εδώ και πέρα υπάρχει πια, ο συνδυασμός της κατάρτισης με την «εγγυημένη απασχόληση», ώστε η αναβάθμιση προσόντων να είναι πραγματική και αποτελεσματική για τους ανέργους και τις επιχειρήσεις. 481 εκ ευρώ θα διατεθούν από σήμερα μέχρι το καλοκαίρι του 2016, σε αυτή την κατεύθυνση.

Η κατάρτιση θα είναι πλήρως συνδεδεμένη με τις ανάγκες του παραγωγικού ιστού της χώρας μας (εξαγωγικό εμπόριο, δεξιότητες πληροφορικής, logistics, κλπ).

β: Σχεδιάζουμε και θέτουμε σε εφαρμογή μια νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που δημιουργεί τουλάχιστον 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης, προσωρινές μεν, αλλά με ξεκάθαρο στόχο την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

γ: Για την ανάπτυξη και υποστήριξη της κοινωνικής οικονομίας δημιουργούμε μέσα στο χρόνο που έρχεται, περιφερειακά κέντρα εξειδικευμένης νομικής και λογιστικής βοήθειας, δίκτυα ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο και ενοποιούμε την ελληνική συνεταιριστική νομοθεσία, ώστε να ακολουθούνται από συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία.


VIDEO 5 – ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

«Έχουμε ήδη περάσει στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος, το νόμο για τα ΜΜΕ» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:« Και τώρα η ευθύνη είναι στην αντιπολίτευση, η οποία πρέπει να συναινέσει επιτέλους για τον ορισμό των μελών του νέου ΕΣΡ, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις άδειες. Καταγγέλουμε στον ελληνικό λαό, αν υπάρχει σκέψη να μην στελεχωθεί το ΕΣΡ. Εμείς σε κάθε περίπτωση περιμένουμε, αλλά δεν θα αφήσουμε το θέμα στις καλένδες και εξηγούμαστε: Αν δεν προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των μελών του ΕΣΡ δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε».

Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, λέγοντας ότι «μολονότι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας και της διαφθοράς, βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο».


VIDEO 6 – ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive 

«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και προέβλεψε ότι οι πιέσεις από τα συστημικά κέντρα εξουσίας θα συνεχίσουν να εντείνονται.

Είπε ακόμη ο πρωθυπουργός: Είναι δεδομένο ότι το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας δεν νιώθει άνετα με την διακυβέρνηση μας. Γι αυτό βρισκόμαστε σε διασταυρούμενα πυρά. Πρέπει γι αυτό να ανεβάσουμε ρυθμούς. Όχι μόνο στο πεδίο του κυβερνητικού έργου αλλά και μέσα στην κοινωνία, στους θεσμούς της, στα κινήματα, στα σωματεία. Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα όχι μόνο για να υλοποιούμε πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά για να αλλάζουμε κάθε μέρα τους κοινωνικούς συσχετισμούς. Να υπερασπιζόμαστε την κυβέρνηση και το έργο της. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την στήριξη του ελληνικού λαού.www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X