Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μουζάλας: Αδικη η πίεση των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Μουζάλας: Αδικη η πίεση των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό  thumbnail

Μουζάλας: Αδικη η πίεση των Ευρωπαίων στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα είναι υπό έντονη πίεση, από κάποιες χώρες της Ευρώπης, στο θέμα του μεταναστευτικού και αυτό είναι άδικο, τόνισε ο Γιάννης Μουζάλας.


Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο για τον κίνδυνο αποβολής της Ελλάδας από την Σένγκεν, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία επίσημη τέτοια απειλή. «Υπάρχει μύθος και αλήθεια», είπε ακόμη αναφερόμενος στις καταγγελίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επικαλούνται τα ξένα ΜΜΕ.


«Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό έντονη πίεση από κάποιες χώρες της ΕΕ, που λανθασμένα πιστεύουν ότι οι προσφυγικές ροές μπορούν να ελεγχθούν από την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μουζάλας, σύμφωνα με τους New York Times. «Οπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και η Ευρώπη έχει κατανοήσει με καθυστέρηση, η Ελλάδα είναι η αρχή του ''διαδρόμου''. Η πόρτα είναι στην Τουρκία. Για αυτό, αν οι ροές δεν ελεγχθούν στην Τουρκία, είναι αδύνατο να γίνει αυτό από την Ελλάδα ή όποιο άλλο μέλος της ΕΕ», συμπλήρωσε.axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X