Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / ΝΔ: Ντέρμπι για την κάλπη, τι δείχνει η τελαυταία δημοσκόπηση
ΝΔ: Ντέρμπι για την κάλπη, τι δείχνει η τελαυταία δημοσκόπηση thumbnail

ΝΔ: Ντέρμπι για την κάλπη, τι δείχνει η τελαυταία δημοσκόπηση

Ντέρμπι για την κάλπη της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για το e-typos.com.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στην πρώτη έρευνα μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών και των πυρών που αντάλλαξαν υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, μικρό προβάδισμα έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 27,1%, ο κ. Μεϊμαράκης 23%, ο κ. Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «Εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. 

Εκεί ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34% με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.

Διαφορετική είναι, επίσης, η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν ΝΔ. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7% και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%. 

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ που θα γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.


www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X