Καλαμπόκι με καραμέλα και κανέλα

<p>Αξίζει να αμαρτήσεις γι΄αυτή την λιχουδιά! </p>
<p>Τι χρειάζεσαι:</p>
<p> ¾ κούπας ανάλατο βούτυρο</p>
<p> 1 ¼ κούπες καστανή ζάχαρη</p>
<p>½ κούπα σιρόπι καλαμποκιού</p>
<p>1 ½ κουταλάκια κανέλα</p>
<p>¼ κουταλάκι Αλάτι</p>
<p>1 ½ κουταλάκια βανίλια</p>
<p>1 ½ κουταλάκια σόδα</p>
<p>8 κούπες ποπκορν</p>
<p> ½ κούπα ημίγλυκα chips σοκολάτας, λιωμένα  </p>
<p> Πως το Φτιάχνεις:</p>
<p>Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 C. Βάλτε χαρτί ψησίματος πάνω σε ένα ταψί και αφήστε το στην άκρη. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε μέσα την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, την κανέλα και το αλάτι. Χωρίς να ανακατέψετε, αφήστε το να βράσει για 4 λεπτά. Μετά, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη βανίλια και τη σόδα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το ποπκορν και το μείγμα με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε το ποπκορν πάνω στο χαρτί με ίσο τρόπο και βάλτε το στο φούρνο, ψήνοντας για 45 λεπτά, ανακατεύοντας με  διαλείμματα. Πασπαλίστε με σοκολάτα. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να κρυώσει. </p>
<p>oisyntagesmou.gr</p>

Σχετικά άρθρα