Ποια ταινία να δω και ποια να αποφύγω;

Ο αναγνώστης μας, σινεφίλ Βασίλης Γκάγκας, είδε πριν από εμάς για εμάς  τις ταινίες “The Paperboy” (2012) και το “Oz the Great and Powerful” (2013). Αξίζει ή όχι να τις δούμε; 

Κατά την άποψή του, το “The Paperboy” δεν του άρεσε διότι το σενάριο έχει πολλές ελλείψεις, αντιθέτως, το “Oz the Great and Powerful” του τράβηξε την προσοχή και την προτείνει ανεπιφύλαχτα!

“Τhe Paperboy”.Λίγα λόγια για την ταινία…

Ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος με τη βοήθεια του μικρότερου αδελφού του και ενός ακόμα ρεπόρτερ, προσπαθεί ν’ αποδείξει την αθωότητα ενός επικίνδυνου μελλοθάνατου κατάδικου με την ελπίδα να κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν δέχονται τη βοήθεια μιας «μοιραίας» γοητευτικής γυναίκας η οποία διατηρεί ερωτική αλληλογραφία με τον φυλακισμένο.

Σκηνοθεσία: Lee Daniels

Πρωταγωνιστές: Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack, Zac Efron, David Oyelowo

Σενάριο: Lee Daniels (screenplay), Peter Dexter (novel)

Διάρκεια: 107’ | κατάλληλο άνω των 15

Κατηγορία: Δραματική | Θρίλερ

 

Τον Lee Daniels τον θυμόμαστε από την ταινία Precious (2009) η οποία κατάφερε να κερδίσει 2 Oscar και πολλές ακόμα διακρίσεις. Στη παρούσα ταινία επιχειρεί με μια δύσκολη προσέγγιση να αποτυπώσει στην οθόνη τον περιρρέοντα ερωτισμό μιας σαραντάρας γυναίκας (Nicole Kidman), η οποία ερωτεύεται έναν επικίνδυνο εγκληματία (John Cusack) τον οποίο προσπαθούν να βγάλουν από τη φυλακή ένας ομοφυλόφιλος μαζοχιστής δημοσιογράφος (Matthew McConaughey) με τη βοήθεια του μικρού του αδερφού (Zac Efron) που πάσχει από σύνδρομο μητρικής εγκατάλειψης.

Γιατί δεν μου άρεσε!

Σε μια ταινία τόσο αλλοπρόσαλλη τα συναισθήματα που βιώνει ο θεατής συγχέονται και το σενάριο παρουσιάζει πολλές ελλείψεις καθώς είναι ελάχιστα επεξηγηματικό, με μια υπόθεση αρκετά μπερδεμένη. Τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριακά το “The Paperboy” δεν εντυπωσιάζει. Αυτό όμως που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι οι καταπληκτικές ερμηνείες από όλους τους πρωταγωνιστές, που όλοι τους, εκτελούν κόντρα ρόλους και είναι αρκετά πιθανό να μην τους ξαναδούμε ποτέ πάλι έτσι.

Ο Βασίλης Γκάγκας αξιολογεί την ταινία με βαθμολογία: 4/10

 

Oz the Great and Powerful (2013)

Λίγα λόγια για την ταινία…

Μια ταινία βασισμένη επάνω στο γνωστό μας παραμύθι. Ένας ταχυδακτυλουργός «μεταφέρεται» με έναν αρκετά μαγικό τρόπο στη χώρα του Όζ. Εκεί συναντά μια κακιά μάγισσα η οποία έχει ρίξει σε θλίψη και φόβο μια ολόκληρη χώρα. Τελικά αναλαμβάνει να σώσει τους κατοίκους και να πολεμήσει τη μοχθηρότητα και την αδικία.

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστές: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz

Σενάριο: Mitchell Kapner, David Lindsay-Abaire

Διάρκεια:130’ | κατάλληλο για όλους

Κατηγορία: Περιπέτεια Φαντασίας

Γιατί μου άρεσε η ταινία και την συστήνω ανεπιφύλαχτα!

Μια ακόμα ταινία έρχεται από τη «Disney» η οποία προορίζεται καθαρά για μικρές ηλικίες καθώς οι μεγαλύτεροι μάλλον θα τη βρουν αρκετά παιδιάστικη. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για κάθε γονιό προς το παιδί του καθώς διαθέτει όλα εκείνα τα όμορφα γνωρίσματα του παραμυθιού. Επίσης τα κοινωνικά μηνύματα που περνά είναι πάντα επίκαιρα και καταφέρνουν να μιλήσουν στις παιδικές ψυχές, μέσα από την ιστορία του αφελούς πρωταγωνιστή που διασκεδάζει αλλά και διαπαιδαγωγεί με τις περιπέτειες του.

Στο τεχνικό κομμάτι, τόσο η φωτογραφία όσο και η σκηνοθεσία είναι αρκετά καλές και το μεγάλο όνομα Sam Raimi ικανοποιεί για ακόμα μια φορά τις προσδοκίες μας αναδεικνύοντας τη σκηνοθετική του μαεστρία και ικανότητα. Το μόνο ενοχλητικό στην όλη υπόθεση είναι η υπερβολικά μεγάλη διάρκεια της ταινίας η οποία καθώς υπερβαίνει τις δύο ώρες ενδέχεται να κουράσει.

Ο Βασίλης Γκάγκας αξιολογεί την ταινία με βαθμολογία 8/10.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα