Ποια παράσταση προτείνει η Χριστίνα Αλεξανιάν;

“Με όλο μου το είναι” 

Η Χριστίνα Αλεξανιάν, που πρωταγωνιστεί φέτος στην πολύ επιτυχημένη παράσταση “Ο Αλέκος βγήκε από τον Παράδεισο” είδε και μας προτείνει την παράσταση “Με όλο μου το είναι” στο Θέατρο Στοά.

“Ξεχώρισα την παράσταση αυτή που αποτελείται από τρεις μονολόγους που ερμηνεύονται από τη Λήδα Πρωτοψάλτη, την Όλγα Καμινάρη και το Θανάση Παπαγεωργίου. Έχει καταπληκτικές ερμηνείες και ειδικά ο τελευταίος μονόλογος, ο “Επικήδειος” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι υπέροχος. Κάθε μονόλογος έχει διαφορετικό θέμα,  ένα θέμα ζωής, αλλά με έναν τρόπο σπαρακτικό και σπαρταριστό ταυτόχρονα”.

“Ο Επικήδειος του Καμπανέλλη σχετίζεται με το θάνατο, με τον πιο κωμικό τρόπο που θα μπορούσε να γίνει, δηλαδή με έναν σαρκασμό απέναντι στο θάνατο και γι αυτό έχει και ένα ατελείωτο γέλιο. Ο μονόλογος «Μία μητέρα» αφορά  μία μητέρα που την βραβεύουν και μιλάει για όλα αυτά που κάνει . Ως μητέρα η Λήδα Πρωτοψάλτη είναι καταπληκτική. Ο μονόλογος της Εύας Καμινάρη αναφέρεται σε μία σύγχρονη γυναίκα εργαζόμενη και μητέρα μέσα σε μία απόλυτη καθημερινότητα”.

Τη Λήδα Πρωτοψάλτη τη θεωρώ συγκλονιστική ηθοποιό, είμαι ούτως ή άλλως θαυμάστριά της, όμως το κείμενο με το οποίο ταυτίστηκα ήταν αυτό του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Μου άρεσε ιδιαίτερα που και οι τρεις μονόλογοι είναι μικρού χρόνου ώστε να χωράνε σε μία παράσταση”.

info

Τρεις μονόλογοι παρουσιάζονται στην παράσταση «Με όλο μου το είναι»:

«Μια μητέρα»: των Μ. Κονδύλη και Θ. Ασλανίδου (1981). Η Λήδ Πρωτοψάλτη υποδύεται την  ιδανική μητέρα και σύζυγο που πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει την αποτυχημένη προσπάθειά της να δημιουργήσει την τέλεια οικογένεια.

«Επικήδειος»: του Ιάκωβου Καμπανέλλη (1992). Ο Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται το ρόλο δύο συνομιλητών που γελοιοποιούνται καθώς προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλον πόσο σπουδαίοι υπήρξαν!

«Αντριάνα»: η Εύα Καμινάρη πασχίζει όλη της τη ζωή να μην πικράνει τους άλλους και κυρίως να κρύψει την πληγή που της δημιούργησε η αδελφική σχέση.

Σκηνοθεσία: Θ. Παπαγεωργίου
Ερμηνεύουν: Λ. Πρωτοψάλτη, Θ. Παπαγεωργίου, Εύα Καμινάρη

Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου
3η στάση Ζωγράφου
Τηλ.: 2107702830

Παραστάσεις: Απόγ: Κυρ. 7 μ.μ.Βραδ: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ.
Εισ.: € 15 (Σάβ., Κυρ.), € 10 ( Παρ.).
Διάρκεια: 120′

 

Σχετικά άρθρα