Οι καλύτερες εικαστικές προτάσεις του Μαΐου

Η ιστορικός τέχνης Άννα Χουλιαρά μας παρουσιάζει τα καλύτερα εικαστικά δρώμενα στην πόλη που δεν πρέπει να χάσουμε.

Στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ομήρου και στην γκαλερί Έλικα, ο Παντελής Χανδρής παρουσιάζει το δικό του έργο/εγκατάσταση στην έκθεση A question of faith. Συνέχεια και μετεξέλιξη ενός παλαιότερου έργου, “κλείνει” και συμπυκνώνει τα παλαιότερα νήματα και θέματα, δημιουργώντας πλέον έναν καινούριο τόπο.

 

Φεύγοντας απο το κέντρο και κινούμενοι προς την παραλία, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Λεωφ. Συγγρού, παρουσιάζονται τα Video Portraits του Robert Wilson. Γνωστός στην Ελλάδα περισσότερο ως χορογράφος και σκηνοθέτης, με πιο πρόσφατη εμπειρία την “Οδύσσεια” στο Εθνικό Θέατρο, ο Robert Wilson δημιουργεί πορτραίτα με κύριο υλικό το βίντεο. Οι φυσιογνωμίες είναι πολλές και γνωστές (ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς κ.ο.κ.), το αποτέλεσμα οικείο με αναφορές σε κινηματογράφο, performance art και λογοτεχνία.

Στην άλλη πλευρά της Αθήνας, στο Πικέρμι, παρουσιάζονται στον χώρο The Long Room και σε συνεργασία με το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, 60 ιστορικές φωτογραφίες της Nellys. Οι φωτογραφίες της Nelly’s είναι εμβληματικές και η συγκεκριμένη έκθεση δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να δει κανείς συγκεντρωμένο το έργο της. Όπως και καλή ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή, μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Αφήνοντας την Αθήνα, να υπενθυμίσουμε οτι στις 16 Μαίου εγκαινιάζεται η Art Athina στο κλειστό γήπεδο TaeKwonDo στο Παλαιό Φάληρο και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαίου.

 

Για όσους βρεθούν κοντα στην περιοχή του Ναυπλίου, μπορούν να επισκεφθούν τον πολυχώρο “Φουγάρο”, ένα παλιό εργοστάσιο που μετατράπηκε σε εκθεσιακό χώρο με καφέ, artshop, εργαστήρια για παιδιά, και πολλές εκδηλώσεις μουσικής, εικαστικών κτλ. Ο χώρος είναι εξαιρετικός από κάθε άποψη και προσφέρει πολλές επιλογές, μια εκ των οποίων είναι απλά ένας καφές ή ένα ποτό με καλή παρέα στην μεγάλη αυλή του χώρου.

 

 

 

Πληροφορίες:

Παντελής Χανδρής “A question of faith” (εως 25 Μαίου)

Elika Gallery, Ομήρου 27, Αθήνα

www.elikagallery.com

 

Robert Wilson “Video Portraits” (εως 7 Ιουλίου)

Ίδρυμα Ωνάση Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρου 107-109

www.sgt.gr

 

Nellys (εως 23 Ιουνίου)

 

The Long Room, Αδαμοπούλου & Δεξαμενής, Πικέρμι
Τηλ.: 6974162550

www.fotograficus.gr/#/long-room-project/4546389692

 

ArtAthina (16 εως 19 Μαίου)

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Παλ. Φαλήρου, γήπεδο TaeKwonDo

www.art-athina.gr

 

Πολυχώρος “Φουγάρο”

Ασκληπιού 98, Ναύπλιο

www.fougaro.gr

Σχετικά άρθρα