Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μέχρι τις 18/12 στη Βουλή το δεύτερο πακέτο
Μέχρι τις 18/12 στη Βουλή το δεύτερο πακέτο thumbnail

Μέχρι τις 18/12 στη Βουλή το δεύτερο πακέτο

Εως τις 18 Δεκεμβρίου θα έχει προχωρήσει η κατάθεση και ψήφιση του πακέτου με τα προαπαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα, το οποίο συζητήθηκε στη σύσκεψη, την οποία τη Δευτέρα (7/12) 
είχε ο πρωθυπουργός με υπουργούς στο γραφείο του στη Βουλή.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα πρέπει, επίσης, να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν διεξοδικό διάλογο για το ζήτημα του ασφαλιστικού, καθώς το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη για τις επόμενες γενιές αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μείωση της βασικής σύνταξης.

Στο επίκεντρο του «μίνι» υπουργικού βρέθηκε και η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην Αθήνα και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ, για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.

Παράλληλα έγινε και αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος έχει δηλώσει στην αντιπολίτευση ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου. 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι, αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», και αυτό είναι ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.


www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X