Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σουλτς : Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί
Σουλτς : Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί thumbnail

Σουλτς : Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της" δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της" δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.


"Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές" προσθέτει.


Σημειώνει επίσης ότι "κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι' αυτό".


Ο κ. Σουλτς συμπληρώνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι "βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει".


"Μια Ευρώπη του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τειχών είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας στην καταστροφή" υπογραμμίζει.


Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όσον αφορά στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση του προσφυγικού και ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.


 


www.enikos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X