Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Stress Test" στο σύστημα πριν από τις εκλογές της ΝΔ
"Stress Test" στο σύστημα πριν από τις εκλογές της ΝΔ thumbnail

"Stress Test" στο σύστημα πριν από τις εκλογές της ΝΔ

Συνολική παρουσίαση και ενημέρωση του συστήματος που θα τρέξει τις εκλογές στη ΝΔ έκανε στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), ο εκπρόσωπος της Vodafone που πήρε χθες μέρος στη συνεδρίαση το οργάνου – με απόντα και πάλι τον εκπρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Όπως αποφασίστηκε το γενικό "stress test" του συστήματος σε όλη την Ελλάδα θα γίνει την Κυριακή σε «πραγματικές συνθήκες εκλογών» και είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθεί τουλάχιστον μια φορά ακόμη πριν από την εκλογική διαδικασία της 13ης Δεκεμβρίου.


Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr δεν έγινε καμία συζήτηση ή ενημέρωση για το τελικό κόστος των εκλογών με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι θα κυμανθεί από τις 700.000 έως τις 800.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ – κάτι που σημαίνει ότι η ΝΔ θα πρέπει να προσελκύσει στις κάλπες περισσότερους από 200.000 ψηφοφόρους προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις της εκλογικής διαδικασίας.


Μέχρι χθες, πάντως, υπήρχαν ακόμη κενά στη στελέχωση των θέσεων για τη διαχείριση των εκλογών με τα tablets, καθώς η ΝΔ έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν περίπου 1.800 χειριστές από τους οποίους της «λείπουν» περίπου 150 με 200 – αν και όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού ο αριθμός αυτός εύκολα θα καλυφθεί μέσα στις επόμενες μέρες.


«Πρώτη νίκη» της Infosolutions


Στην ΚΕΦΕ δεν έγινε καμία συζήτηση για την πρώτη δικαστική ήττα της ΝΔ εναντίον της εταιρείας Infosolutions που είχε αναλάβει αρχικά τις εκλογές.


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτή τη χορήγηση προσωρινής διαταγής για τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, που σύμφωνα με τη ΝΔ ευθύνεται για το απόλυτο φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές.


Η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνει τον Ιανουάριο, ενώ η ΝΔ έχει καταθέσει και αγωγή εναντίον της εταιρείας.


www.real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X