Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Mεταμόσχευση πέους: Τι είναι και πώς θα γίνεται (φωτό)
Mεταμόσχευση πέους: Τι είναι και πώς θα γίνεται (φωτό) thumbnail

Mεταμόσχευση πέους: Τι είναι και πώς θα γίνεται (φωτό)

Αμερικανοί χειρουργοί ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταμόσχευση πέους στην χώρα τους, στο πλαίσιο της πρώτης κλινικής μελέτης στον κόσμο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.


Στη μελέτη έχουν δηλώσει συμμετοχή 60 βετεράνοι, οι οποίοι είχαν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο πεδίο της μάχης και έχουν χάσει την ουροποιητική και την σεξουαλική ικανότητα.


Η πρώτη μεταμόσχευση για την οποία έχει βρεθεί δότης υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει 12 ώρες, καθώς απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να γίνει συρραφή σε βασικά νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. 

Το πέος προέρχεται από έναν νεαρό ο οποίος έχασε τη ζωή του από άγνωστη έως στιγμής αιτία.


Οι γιατροί του Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς (JHU) που πραγματοποιούν τη μελέτη υπολογίζουν ότι θα χρειασθούν έξι έως 12 μήνες για να αποκτήσει ο βετεράνος-δέκτης του νέου πέους αίσθηση του οργάνου, ενώ πρώτος στόχος τους είναι να ανακτήσει την ικανότητα ούρησης και αργότερα την σεξουαλική ικανότητα.Αναλόγως με την έκταση των τραυμάτων και την επιτυχία της επέμβασης, υπάρχει περίπτωση κάποιοι ασθενείς να ανακτήσουν και την αναπαραγωγική ικανότητα, αλλά επειδή έως στιγμής έχει γίνει μόνο μία επιτυχημένη μεταμόσχευση στον κόσμο, οι γιατροί είναι προσεκτικοί και συνιστούν στους ασθενείς να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.


Όπως εξ άλλου ισχύει με όλες τις μεταμοσχεύσεις, έτσι και σε αυτήν υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι στη διάρκεια και μετά την εγχείρηση, όπως λοιμώξεις ή αιμορραγία, ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να μην απορρίψει ο οργανισμός του το μόσχευμα.


Όπως δήλωσε η κυρία Καρίσα Κούνεϋ, υπεύθυνη των κλινικών μελετών στο JHU, οι γιατροί του πανεπιστημίου θα παρακολουθήσουν κάθε βετεράνο που θα συμμετάσχει στη μελέτη επί μία πενταετία μετά τη μεταμόσχευση, για να συλλέξουν στοιχεία από τα οποία και θα αποφασιστεί εάν θα αρχίσει να εφαρμόζεται ευρέως αυτό το είδος μεταμόσχευσης.


«Η επιστημονική ομάδα μας προετοιμάζεται επί χρόνια για τη μελέτη αυτή, ενώ έχουμε συζητήσει διεξοδικά τα ηθικά ζητήματα που εγείρονται», είπε.«Η μεταμόσχευση έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των ασθενών μόνο εφ' όσον είναι κατάλληλοι υποψήφιοι γι' αυτήν. Έτσι, προηγείται εκτεταμένη αξιολόγηση των ασθενών, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν (και) στις ψυχολογικές απαιτήσεις της».


Υπολογίζεται ότι το 7% των βετεράνων πολέμου υφίστανται τραυματισμούς των γεννητικών οργάνων στο πεδίο της μάχης. Σε πολλές περιπτώσεις ο τραυματισμός οφείλεται σε εκρήξεις.


Παρότι υπάρχει ειδικός προστατευτικός εξοπλισμός, πολλοί νεαροί στρατιώτες δεν τον χρησιμοποιούν διότι τους εμποδίζει να κινηθούν γρήγορα.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X