Ινδικό κοτόπουλο Κόρμα

<div class="ingredients">
<div class="title">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul>
<li>2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με δέρμα χωρίς κόκκαλο</li>
<li>200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά</li>
<li>200 γρ. γάλα καρύδας</li>
<li>2 κουταλιές της σούπας κάρυ σκόνη</li>
<li>1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο</li>
<li>χυμό από 1 λάιμ</li>
<li>1 κ.σ. μέλι</li>
<li>9 γρ. τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο</li>
<li>καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)</li>
<li>αλάτι 
</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό</li>
<li>ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)</li>
</ul>
<p> </p>
<p>Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li>Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πλάγιες φέτες πάχους 3-4 εκ. </li>
<li>Τα βάζουμε σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. </li>
<li>Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα και τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές. </li>
<li>Λίγο πριν είναι έτοιμα ρίχνουμε μέσα σκόρδο, το κάρυ, το τζίντζερ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο έτσι ώστε να πάρουμε τα αρώματα τους. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα έτσι ώστε να μην κολλήσει κάτι στον πάτο του τηγανιού.</li>
<li>Αφού βγάλουν τα αρώματα τους τα αρωματικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα, το μέλι και το χυμό λάιμ.</li>
<li>Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.</li>
<li>Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο. </li>
<li>Σερβίρουμε με ρύζι ή κράκερ και chutney της επιλογής μας.</li>
</ul>
<p> </p>
<p><a href="http://akispetretzikis.com/">http://akispetretzikis.com</a> </p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα