Θέατρο.Τελειώνουν και δεν πρέπει να τις χάσετε!

Καθώς το πρώτο μέρος της φετινής θεατρικής σεζόν ρίχνει αυλαία, είναι μια καλή ευκαιρία να προλάβετε να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Το βιτριόλι

Ένα νεαρό αγόρι, που δεν μπορεί να συντονιστεί με τους συμβατικούς κανόνες ζωής, πορεύεται τον προσωπικό, μοναχικό του δρόμο. Η απόπειρα όσων τον περιβάλλουν να τον επαναφέρουν σε μια κανονικότητα αποδεικνύεται ατελέσφορη. Κάθε προσπάθεια κοινωνικής «εξυγίανσης» της συμπεριφοράς του, από τη μητέρα του, τη φίλη του, τον περίγυρό του, τον απομακρύνει όλο και περισσότερο από το κυρίαρχο μοντέλο ζωής.

Τελευταία παράσταση: 28/04/2013

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 5288170 – 171

Εθνικό Θέατρο, ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

 

Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Έζρα Μάννον επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Όμως στην οικία των Μάννον, με το σκοτεινό παρελθόν και την νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η παθολογική αγάπη της γυναίκας του Έζρα, Κριστίν Μάννον, για τον γιο της Όριν, η προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια, και η παρεμβολή ενός τρίτου προσώπου στη ζωή τους διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα, που ήδη εμποτίζει το παρελθόν της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί μόνο με την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτόν.

Τελευταία παράσταση: 19/05/2013

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 5288170 – 171

ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

Γκόλφω

Στο ορεινό χωριό που κυλούν τα νερά της Στύγας, εκεί όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήταν η πύλη για τον Κάτω Κόσμο και όπου θνητοί και αθάνατοι έπαιρναν τον ιερότερο όρκο, η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Η παραβίαση του όρκου, ισοδυναμεί με θάνατο και κινεί τις δυνάμεις του πεπρωμένου με αδυσώπητο τρόπο.

Τελευταία παράσταση: 28/04/2013

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 3301881, 210 3305074

ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

 

Με όλο μου το είναι

 

Ένα πρόγραμμα μονολόγων, δύο παλιών και ενός καινούργιου, με τίτλο «ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΝΑΙ» παρουσιάζει το Θέατρο Στοά από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

Τον «Επικήδειο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη ερμηνεύει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, τον μονόλογο «Μία μητέρα» της Θάλειας Ασλανίδου και της Μαρίας Κονδύλη ερμηνεύει η Λήδα Πρωτοψάλτη, ενώ την «Αντριάννα» του Θανάση Παπαγεωργίου ερμηνεύει η Εύα Καμινάρη.

Θέατρο Στοά, Μπισκίνη 55, Ζωγράφου

Τηλ. 210 7702830

 

Αδίστακτες μπαλαρίνες στο θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα»

Οι βραδιές στην όπερα, τα γκουρμέ γεύματα, οι λαμπεροί γάμοι και οι πολυτελείς κρουαζιέρες επανέρχονται στην καθημερινότητα του Έλληνα. Οι «Αστούρθοι» σπεύδουν να καλοδεχτούν την ανάπτυξη, που έχει ήδη αρχίσει να αφήνει τα σημάδια της στη χώρα μας, με μια παράσταση απαλλαγμένη από τη φτώχεια και τη μιζέρια.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πουλής

Κείμενα: Κατερίνα Βασιλειάδου, Μυρτώ Ελευθερίου, Γιάννης Κεντρωτάς, Ντόρα Μουσχουντή, Μαρία Περρή.

 

Σχετικά άρθρα