Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι
 Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι thumbnail

Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι

Μπορεί το γιουβέτσι να είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή με κριθαράκι, αλλά η γνωστή και ως μανέστρα γίνεται και μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών.


Υλικά



  • 400γρ. κριθαράκι χοντρό

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

  • 1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια

  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη

  • ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες

  • αλάτι, πιπέρι

  • Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό (Καλαμάτας)

  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon ή άλλη δυνατή μουστάρδα

  • 1 κουτ. σούπας μέλι

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο


Διαδικασία



Βήμα 1


Βράζετε τη κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.


Βήμα 2


Αμέσως το ανακατεύετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι για να μην κολλήσει και το τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.


Βήμα 3


Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.


Βήμα 4


Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα σας.


Βήμα 5


Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν από το σερβίρισμα.


olivemagazine.gr




X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X