Αρχική / Συνταγές / Γλυκά / Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα
Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα thumbnail

Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα


Συστατικά




  • 120 γρ. τυρί κρέμα

  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), λιωμένη

  • 50 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 3 αυγά

  • 1 ασπράδι αυγό

  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 20 γρ. βούτυρο, χοντροκομμένο

  • 1 πρέζα αλάτι


Για τη σος σοκολάτας



  • 180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο), ψιλοκομμένη


Για το σερβίρισμα



  • τριμμένη μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% κόκκοι κακάο)

  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

  • ξύσμα από πορτοκάλι

  • ξηροί καρποί

  • 50 γρ. φυστίκι Αιγίνης


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους αυγών.

  • Ανακατεύουμε το ασπράδι αυγών με μία πρέζα αλάτι σε ένα άλλο μπολ να αφρατέψουν (1-2 λεπτά) και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γυαλιστερό (1-2 λεπτά), και έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα.

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 22 εκ. διάμετρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

  • Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει γύρω από τις άκρες (2-3 λεπτά).

  • Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κέντρο να γίνει σφιχτό (3-4 λεπτά).


Για τη σος σοκολάτας



  • Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να αναμειχθούν τα υλικά.

  • Ρίχνουμε στη πουτίγκα μας και τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό από πάνω, πασπαλισμένο με τριμμένη σοκολάτα, ξύσμα πορτοκαλιού, ξηρούς καρπούς και φυστίκι Αιγίνης.


 


http://akispetretzikis.com/


 



 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X