Ποιες ταινίες προτείνει ο Χρήστος Μήτσης;

Πολύ καλές ταινίες προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτη την εβδομάδα. Αν επιθυμείτε, λοιπόν, να πάτε στο σινέμα, αλλά δεν έχετε ακόμη αποφασίσει τι θέλετε να δείτε, μην ανησυχείτε!  Ο κριτικός κινηματογράφου του Αθηνοράματος, Χρήστος Μήτσης, μας προτείνει ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Στο τέλος του δρόμου”

Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ryan Gosling.  Είναι μια ιδιαίτερη αμερικανική ταινία, σκηνοθετημένη  από τον σκηνοθέτη του  “blue valentine” και χωρισμένη σε 3 μέρη. Στο πρώτο πρωταγωνιστεί ο Gosling, στο δεύτερο ο Brandley Cooper και στο τρίτο τα παιδιά των ηρώων που συναντιούνται me έναν πολύ περίεργο τρόπο. Είναι ένα αστυνομικό, υπαρξιακό και ψυχολογικό θρίλερ, λίγο αργού ρυθμού, αλλά πολύ καλοφτιαγμένο. Είναι μια επιλογή για σινεφίλ και για γυναίκες.

Παίζουν:Ράιαν Γκόσλινγκ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόουζ Μπερν, Εύα Μέντες, Ρέι Λιότα, Μπεν Μέντελσον, Ντέιν Ντε Χάαν, Έμορι Κόεν

Σκηνοθέτης:Ντέρεκ Σιανφράνς

 

 «Πέτρα της υπομονής»

Είναι η ταινία ενός σκηνοθέτη και συγγραφέα από το Αφγανιστάν που έχει καταφύγει στην  Γαλλία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχει γράψει πάρα πολύ επιτυχημένα βιβλία. Έχει βραβευτεί με ένα από τα καλύτερα βραβεία της Γαλλίας. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας σε μια πόλη του Αφγανιστάν, η οποία περιποιείται τον σύζυγό της ο οποίος είναι σε κώμα μετά από μια σφαίρα που έχει φάει στο κεφάλι από τον πόλεμο. Την βλέπουμε να του εξομολογείται όλο το παρελθόν της , όλες της τις φοβίες, τις επιθυμίες, έτσι όπως είναι σε κώμα και δεν μπορεί να αντιδράσει. Μέσα σε αυτό το μονόλογο φανερώνεται η ιστορία μιας ολόκληρης χώρας και μιας ολόκληρης νοοτροπίας που έχει να κάνει με την θρησκεία, με την δημοκρατία, με την καταπίεση, την κατάλυση της δημοκρατίας και πολλά άλλα πράγματα.

Σκηνοθεσία: Ατίκ Ραχίμι

Πρωταγωνιστούν: Γκολσίφτεχ Φαραχανί, Χαμίντ Τζαβαντάν, Μασί Μροβάτ

 

Σχετικά άρθρα